Eldre ut på middag - søk nå!

Statsforvalteren i Trøndelag har fått 2.675 000 kroner, som skal gå til å arrangere et hyggelig måltid for eldre. Men foreløpig er det kommet få søknader og vi oppfordrer nå kommunene til å søke. Fristen er 12. mai.

Publisert 04.05.2021

- Formålet med et restaurantbesøk er at eldre hjemmeboende kan være en del av et sosialt fellesskap for en kveld. Det er for å forhindre ensomhet som følge av strenge de koronarestriksjonene vi har hatt nå, forteller Tone Flaten, seniorrådgiver hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Kommunene i Trøndelag kan søke tilskudd til å organisere restaurantbesøk for hjemmeboende eldre. Besøket kan også inkluderer også transport for de som har behov for det. En slik kveld kan kommunen arrangere sammen med flere.

- Det kan være lokale aktører som frivillige og ideelle organisasjoner, lokale restauranter, mat- og spisesteder og transportnæringen, forteller Flaten.

Statsforvalteren i Trøndelag har 2.675 000 kroner til gode måltider til eldre, men da må kommunene kjenne sin besøkelsestid og sende inn søknad. Restaurantbesøket må gjennomføres i vår, og de som er fullvaksinert og over 65 år kan delta. Foreløpig er det kommet inn søknader som tilsvarer 1.167.000 kroner.

Vi har utvidet fristen for å søke om penger til 12 mai. Så nå haster det for de kommunene som fortsatt ikke har søkt om penger, sier Tone Flaten.