Eldre ut på middag - søk nå!

Statsforvalteren i Trøndelag har fått 2.675 000 kroner, som skal gå til å arrangere et hyggelig måltid for eldre. Men foreløpig er det kommet få søknader og vi oppfordrer nå kommunene til å søke. Fristen er 12. mai.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 04.05.2021

- Formålet med et restaurantbesøk er at eldre hjemmeboende kan være en del av et sosialt fellesskap for en kveld. Det er for å forhindre ensomhet som følge av strenge de koronarestriksjonene vi har hatt nå, forteller Tone Flaten, seniorrådgiver hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Kommunene i Trøndelag kan søke tilskudd til å organisere restaurantbesøk for hjemmeboende eldre. Besøket kan også inkluderer også transport for de som har behov for det. En slik kveld kan kommunen arrangere sammen med flere.

- Det kan være lokale aktører som frivillige og ideelle organisasjoner, lokale restauranter, mat- og spisesteder og transportnæringen, forteller Flaten.

Statsforvalteren i Trøndelag har 2.675 000 kroner til gode måltider til eldre, men da må kommunene kjenne sin besøkelsestid og sende inn søknad. Restaurantbesøket må gjennomføres i vår, og de som er fullvaksinert og over 65 år kan delta. Foreløpig er det kommet inn søknader som tilsvarer 1.167.000 kroner.

Vi har utvidet fristen for å søke om penger til 12 mai. Så nå haster det for de kommunene som fortsatt ikke har søkt om penger, sier Tone Flaten.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.