Ny fylkeslege i Nordland

Morten Juul Sundnes (46) ble i sommer ansatt som ny fylkeslege i Nordland.

Publisert 13.08.2019 av Administrator

Sundnes har hatt stillingen som assisterende fylkeslege hos Fylkesmannen i Nordland siden 1. mars i 2018. Siden november 2018 har han vært konstituert fylkeslege. 

Sundnes er utdannet lege og er spesialist i indremedisin og endokrinologi (hormonssykdommer). Før han begynte i jobb hos Fylkesmannen i Nordland har han blant annet jobbet ved St. Olavs Hospital i Trondheim og Nordlandssykehuset i Bodø.

Sundnes er også utdannet veterinær og jobbet en kort stund som det før han penset inn på medisinstudiet.

Sundnes har overtatt jobben som fylkeslege etter Jan Petter Lea som har hatt stillingen fram til 1. mai 2019.

- Jeg er stolt og beæret over å få overta stafettpinnen som fylkeslege i Nordland. Helse- og omsorgsavdelingen er en avdeling sammensatt av veldig kompetente medarbeidere som representerer et stort spekter av profesjoner og som dekker fagfeltet vi er satt til å følge med. Det er et privilegium å få være med å sørge for at de som bor og besøker fylket vårt får helse- og omsorgstjenester av høy kvalitet hvis og når de har behov for det.

- Kommunenes tjenester er etter hvert blitt omfattende og komplekse og det er en viktig oppgave for alle oss som jobber hos Fylkesmannen å bidra til at disse er helhetlige og sammenhengende. Vi har også en viktig rolle i samordning av de ulike aktørene slik at også overganger mellom spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten og i den akuttmedisinske kjeden blir sammenhengende og gode, sier fylkeslege Morten Juul Sundnes.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.