Statsborgerseremoni i Erkebispegården

Rundt 30 nye norske statsborgere ble lørdag ønsket velkommen i en høytidelig seremoni i Erkebispegården i Trondheim. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 19.11.2018

Seremonien for nye statsborgere markerer overgangen til norsk statsborgerskap. Markeringen gir nye statsborgere anledning til offentlig å vise sin tilknytning til Norge. Den gir også lokal- og storsamfunnet anledning til å ønske nye statsborgere velkommen.

Det var fylkesmann Frank Jenssen som ledet seremonien som ble arrangert lørdag 17. november i Øysteinsalen i Erkebispegården. I den høytidelige seremonien deltok nærmere 30 nye norske statsborgere. Denne ganger var nye statsborgere tilhørende kommunene Trondheim, Stjørdal, Malvik, Hitra, Bjugn, Røros Midtre Gauldal, Melhus og Skaun tilstede. Sammen med de nye norske statsborgerne deltok familie og venner under seremonien. De kunstneriske innslagene ble holdt av Trondhjems kvinnelige studentersangforening og Eirik Lund Flogard på piano. Hovedtaler for dagen var Bente Wold Wigum, regiondirektør NAV Trøndelag.


I 2018 har vi arrangert i alt tre seremonier som Fylkesmannen i Trøndelag leder. Den første ble arrangert lørdag 26. mai i Trondheim.


Under seremonien avgir de nye statsborgere et troskapsløfte, som lyder slik:
«Som norsk statsborger lover jeg troskap til mitt land Norge og det norske samfunnet, og jeg støtter demokratiet og menneskerettighetene og vil respektere landets lover.»

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.