Har du rett til samisk opplæring i skolen?

Statsforvalterne inviterer til to nettseminar om samisk opplæring 1. og 2. februar. Det første er for skoleeiere, det andre går på kveldstid og er for foreldre og barn. For foreldre og barn er det også informasjon om samisk språk i barnehagen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 12.01.2023

Retten til samisk opplæring gjelder i hele landet, men rettighetene er ulikt regulert i offentlige og private skoler, og i og utenfor forvaltningskommunene. 

Nettseminaret for skoleeiere 1. februar handler om rettigheter for samiske elever utenfor forvaltningskommunene. Klikk her for ytterligere informasjon og påmelding til dette seminaret.

Nettseminaret 2. februar har foreldre og barn/elever som målgruppe. Klikk her for ytterligere informasjon og påmelding til dette seminaret.

Nettseminarene er et samarbeid mellom de tre nordligste statsforvalterne. Vi viser også til vår kurs- og konferanseside her: Kurs og konferanser | Statsforvalteren i Troms og Finnmark Informer gjerne videre i ditt nettverk om disse seminarene.

Noen av kommunene i Troms og Finnmark, Nordland og Trøndelag utgjør forvaltningsområdet for samiske språk. I disse kommunene er samisk  og norsk likestilte språk. Les mer om forvaltningsområdet for samiske språk på nettsiden til Sametinget. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.