Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til videre drift av snøsmelteanlegget SS Terje på Grønlia

Høyringsfrist:
10. oktober 2023

Statsforvalteren i Oslo og Viken har den 29.06.2023 mottatt søknad fra Norconsult på vegne av NCC Construction AS om tillatelse til videre drift av snøsmelteanlegget SS Terje ved Grønlia i Oslo kommune.

Publisert 19.09.2023

Sammendrag av søknaden

NCC Construction har i tolv vintersesonger driftet snøsmelteanlegget SS Terje i Oslo kommune, og i forbindelse med utløpt tillatelse søkes det om videreføring av tillatelsen med tilsvarende vilkår 10 år frem i tid. Behovet for fjerning av snø i Oslo sentrum er stort, og ved beliggenhet på Grønlia er det kort transportavstand til snøsmelteanlegget SS Terje. Snøsmelteanlegget har hatt tillatelse til smelting og rensing av inntil 700 000 m3 snø per år, med tilhørende rensekrav, krav til overvåking og krav til årlig rapportering til Statsforvalteren. Normal driftstid for anlegget er mandag kl. 07:00 til fredag kl. 19:00 i perioder med snø. Ved behov driftes anlegget også i helgene. Det søkes om tilsvarende vilkår for de neste 10 årene. 

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 10.10.2023. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse 2019/50371.

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.