Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til påfylling av sand på Lille Hawaii strand i Asker kommune

Høyringsfrist:
14. august 2023

Nes Hageby vel har søkt Statsforvalteren om tillatelse etter forurensningsloven til påfylling av sand på Lille Hawaii strand i Asker kommune. 

Publisert 04.07.2023

Lille Hawaii strand i Asker kommune driftes av Nes Hageby Vel og er åpen for offentligheten. Stranden brukes av både lokale og tilreisende. Som følge av utvasking av sand er stranden i dårlig forfatning. Stranden har dype groper som er lite barnevennlige. Nes Hageby Vel ønsker vedlikehold av stranden med påfylling av sand. Det søkes om å fylle på ca. 25 m3 sand over et areal på ca. 800 m2, med høyde 0,3 - 0,5 m. Mesteparten av sanden skal fylles ut på land (ca. 2/3), og resten (ca. 1/3) skal fylles under vann. Det skal benyttes Svelviksand som påfyllingssand. Tiltaket skal gjennomføres fra land.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 14.08.2023. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse 2022/15922.