Søknad om utslippstillatelse for Jens Eide AS

Høyringsfrist:
17. juni 2022 23:59

Statsforvalterens miljøvernavdeling har mottatt søknad fra Jens Eide AS om endring av tillatelse for slakteri- og kjøttbearbeidende virksomhet på Gaupemyrheia, gnr. 43, bnr. 74 i Lillesand kommuned kommune. Høringsfristen er 17.06.2022.

Publisert 20.05.2022

Bakgrunn
Jens Eide har økt sin produksjon de siste årene og overskredet rammene i eksisterende tillatelse fra 2006. Det har også vært overskridelser av fastsatte grenseverdier for utslipp til vann. Utslippstillatelsen for Jens Eide er eldre enn 10 år og regelverket har endret seg betydelig siden tillatelsen ble gitt, og det er dermed behov for å oppdatere tillatelsens vilkår. Statsforvalteren ønsket derfor å totalrevidere utslippstillatelsen etter forurensningsloven og ba om  Jens Eide søke om fornyet tillatelse for anlegget. 

I tillatelsene for den type industri setter Statsforvalteren vanligvis vilkår om blant annet ramme for produksjonen, utslippsbegrensninger for utslipp til luft og vann, lukt og støy, utslippspunkter, håndtering av avfall, utslippskontroll og rapportering til forurensningsmyndigheten.

Jens Eide har i dag to siler som fjerner små og store partikler fra utslipp, fordrøyningskummer og fettutskiller. Det er behov for utslippsreduksjon, og bedriften planlegger derfor å ha eget renseanlegg innen tre år slik at utslipp fra virksomheten vil være innenfor påslippskrav fra Lillesand kommune.

Jens Eide søker om økt ramme for slakting og kjøttproduksjon jamført med eksisterende tillatelsens rammer. Virksomheten søker også om midlertidig grenseverdi for fosfor, organisk stoff og fett i prosessavløpsvann. Avløpsvannet skal forbehandles og føres til kommunalt nett og Fossbekk renseanlegg.

Søknaden med vedlegg kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden
Med hjemmel i forskrift om begrensning av forurensning (forurensningsforskriften) §§ 36-5 til 36-8, legges søknaden ut til offentlig høring. Vi ber aktuelle myndigheter og berørte parter om informasjon om forhold som kan være av relevans i vurderingen av tiltakets miljø- og samfunnsmessige konsekvenser. Vi ønsker også opplysninger om naturkvaliteter som kan bli berørt av tiltaket.

Frist for kommentarer til søknaden er 17.06.2022. Eventuelle merknader sendes til Statsforvalteren i Agder, Postboks 504, 4804 Arendal eller til sfagpost@statsforvalteren.no. Merk ev. kommentarer med saksnr. 2017/2930. 

Høyringsfrist:
17. juni 2022 23:59