Informasjon om ekstraordinært krisetilskudd til siidaandeler og tamreinlag

Landbruksdirektoratet viser til at avtalepartene for Reindriftsavtalen 22. januar 2021 ble enige om ekstraordinære tilskuddsordninger som skal bidra til å redusere de økonomiske konsekvensene av den alvorlige beitekrisen i reindriften i 2020.

 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 15.02.2021

Ekstraordinært tilskudd til siidaandeler og tamreinlag skal gi en delvis kompensasjon for de økonomiske konsekvensene av de vanskelige beiteforholdene i 2020.

Satsen er 30 000 kroner per siidaandel og per tamreinlag.

 

Tilskuddet kan ytes til siidaandeler og tamreinlag som avtaleåret 2019/2020 fikk innvilget eller delvis innvilget tilskudd etter forskrift 20. juni 2019 nr. 865 om siidaandeler og tamreinlag. Dersom man søker uten å ha krav på det, vil det kunne føre til avkorting i senere tilskudd.

Siidaandelsledere og ledere for tamreinlag kan søke om ekstraordinært krisetilskudd på vedlagte søknadsskjema innen 31. mars 2021.

Søknaden sendes til Landbruksdirektoratet som behandler søknadene forløpende. Se landbruksdirektoratets hjemmeside https://www.landbruksdirektoratet.no/nb/reindrift/ordninger-for-reindrift/ekstraordinaert-tilskudd-til-siidaandeler-og-tamreinlag.

 

Søknaden behandles etter Midlertidig forskrift om ekstraordinært tilskudd til siidaandeler og tamreinlag fastsatt av Landbruks- og matdepartementet 8. februar 2021.»

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.