TV-aksjonen går digitalt!

Mye har vært usikkert rundt hvilke arrangement som kan gjennomføres i høst. Men en ting er sikkert: Det blir TV-aksjon også i år, denne gang med digitale innsamlingsbøsser. Vil du bidra i årets TV-aksjon registrer deg på blimed.no. Pengene går til å bekjempe plast i havet.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 03.09.2020

På grunn av koronasituasjonen har NRK bestemt at TV- aksjonen blir uten bøssebærere.  Innsamlingsaksjonen skal skje kun gjennom digitale løsninger.

I Trøndelag er det fylkesmann Frank Jenssen som leder fylkesaksjonskomiteen.

– Vi står fortsatt midt i en dugnad for å stoppe koronasmitte. Dugnadsånd derimot, er noe vi gjerne vil skal smitte videre! TV-aksjonen er et av det norske folks fineste bidrag for å støtte gode formål, så husk at det blir aksjon den 18. oktober, sier Jenssen.

I år går de innsamlede pengene til å bekjempe plast i verdenshavene ved å sørge for bedre avfallssystemer for over 900 000 mennesker. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i verdenshavene og truer både dyreliv og mennesker.

Digital for første gang

Det har siden i vår vært planlagt for ulike digitale løsninger dersom bøssebærerne ikke kan ta imot kontanter i bøssene. TV-aksjonen i Trøndelag er allerede i gang, og Janet Rautio Øverland, fylkesaksjonsleder i Trøndelag er klar på at utfordringer er til for å løses.

- Akkurat som tidligere år registrerer en seg som bøssebærer på blimed.no. Nettsiden er klar fra 15. september til å ta imot alle som vil være med å bidra. Når en har registrert seg så får en automatisk tilsendt en beskrivelse av hva en skal gjøre, sier Øverland. - Vår erfaring er at mange venter på bøssebærerne så det er viktig at vi prøver å få med alle som vil, sier hun.

Bekjempe plast i verdenshavene

NRKs TV-aksjon 2020 går i år til WWFs innsats for å bekjempe plast i havet. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Med midler fra årets TV-aksjon skal WWF hjelpe der problemet er størst. En tredel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filipinene og Thailand. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal utslipp av plast til elver og hav reduseres med 7000 tonn årlig.

Du kan lese mer om hvordan du kan gå fram for å bidra i årets TV-aksjon på blimed.no.

Kontaktpersoner:

Janet Rautio Øverland, Fylkesaksjonsleder i Trøndelag TV-aksjonen NRK, WWF

Mob: 454 14 356   E-post: trondelag@tvaksjonen.no

Torill Ellingsen, kommunikasjonsrådgiver Fylkesmannen i Trøndelag

Mob: 92055814 E-post: fmtltoe@fylkesmannen.no

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.