Statsborgerskapet gjør meg trygg!

I 2017 kom jeg til Steinkjer. Og nå er jeg bare norsk statsborger, sier Debae Abedom Gebregergish.
I 2017 kom jeg til Steinkjer. Og nå er jeg bare norsk statsborger, sier Debae Abedom Gebregergish. Foto: Skjalg Ledang / Statsforvalteren i Trøndelag.

I 2017 kom Debae Abedom Gebregergish til Steinkjer. Lørdag 18. november slapp hun gleden løs da hun sammen med mange andre deltok i seremonien for nye statsborgere i Steinkjer.

Publisert 19.11.2023

Jeg har gledet meg til å delta i seremonien, den får meg til å føle meg mer norsk, sier Debae. Opprinnelig fra Eritrea, men i dag steinkjerbygg god som noen.

Salen med navnet Stiklestad i Statens Hus i Steinkjer var fylt av forventningsfulle ansikter da statsforvalter Frank Jenssen ønsket velkommen til seremonien. Nye statsborgere fra et titallskommuner hadde tatt turen for å markere sin nye tilhørighet til nasjonen Norge. En av dem Debae, for anledningen pyntet i festantrekk fra sitt tidligere hjemland.

I 2017 kom jeg til Steinkjer. Og nå er jeg bare norsk statsborger, forklarer hun. Mens en del velger å ha dobbelt statsborgerskap, så har altså Debae kun statsborgerskapet hun markerte med å delta da hele salen reiste seg og framførte troskapsløftet. Og Debae forteller at statsborgerskapet betyr svært mye for henne, så mye at det skulle feires videre med familie og venner etter selve seremonien.

Dagens hovedtaler under seremonien var direktør for NAV Trøndelag, Torbjørn Aas. Vakre kulturelle innslag ble framført av Therese Aalberg (sang) og Daniel Aalberg (piano). Etter seremonien var det tid for kaffe, saft og kaker for både nye statsborgere, deres gjester og representanter for kommunene der de nye borgerne er bosatt.

Statsborgerseremoni 2023.jpg

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.