Nettseminar om retten til samisk opplæring utenfor de samiske kjerneområdene

Samiske elever har lovfestet rett til samisk språkopplæring i hele landet. Vi tilbyr nettseminar for foresatte og et eget nettseminar for barnehage- og skoleeiere.

Publisert 10.01.2022

Elever med samisk bakgrunn har lovfestet rett til samisk språkopplæring i grunn- og videregående skole uansett hvor de bor i landet. Dette gjelder nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk.

Statsforvalterne i Troms og Finnmark, Nordland og Trøndelag tilbyr foresatte til barn i barnehage, elever i grunnskolen og elever i videregående skole et nettseminar som handler om den lovfestede retten til samisk språk og kultur. Vi ser på læreplaner og undervisningstimer, iverksetting og organisering av undervisningen samt fjernundervisning og hospitering i samisk opplæring. Det er mulig å stille spørsmål i siste del av seminaret.

Seminaret for foresatte finner sted 9. februar 2022 klokken 19.00 – 21.00 (kveldstid).

For foresatte: Lenke til program og påmelding for foresatte. Påmeldingsfristen er 7. februar.

For barnehage- og skoleeiere: Program, påmelding og informasjon om nettseminaret for barnehage- og skoleeiere. Dette seminaret finner sted 16. februar 2022 klokken 09.00 – 11.00. Påmeldingsfristen til seminaret er 14. februar. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.