Takket ferske fagarbeiderne for innsatsen

Johannes Soløy og Elisabeth Kleiva Vian startet sin fagopplæring hos Fylkesmannen i Nordland høsten 2017. I dag, to år senere, har de fått hvert sitt fagbrev.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.09.2019 av Administrator

Nylig ble de to ferske fagarbeiderne og deres instruktører takket for innsatsen på et internseminar hos Fylkesmannen i Nordland.

- Å tilby ungdommer lærlingeplass er et viktig og pålagt samfunnsoppdrag. Det har vært et satsningsområde både for statlig sektor og ikke minst fra Nordland fylkeskommune de siste årene.

- Som statlig virksomhet er det ikke alle fagutdanninger vi kan tilby opplæring i, men vi har de siste årene hatt fire lærlinger innenfor tre fagområder hos oss. Det er vi veldig stolte av. Og våre lærlinger må nok være de beste innen sine fagområder. De er pliktoppfyllende, dyktige og lærevillige i tillegg til å etterleve verdiene våre til fulle, sier fylkesmann Tom Cato Karlsen.  

Johannes Soløy har nå fagbrev i IKT servicefaget og Elisabeth Kleiva Vian i mediegrafikerfaget.

- Ikke bare har de fått et fagbrev, vi har også fått masse igjen for å ha ungdommene her. Lærlingene tar med nyeste teorikunnskap inn, og vi tilbyr praktisk opplæring i hvordan denne kan anvendes. En flott ordning, sier fylkesmannen.

Begge fagarbeiderne har også fått nye arbeidskontrakter. Johannes skal jobbe videre i Fylkesmannens fellesadministrasjon (FMFA) og Elisabeth har fått et engasjement i NRK i Oslo.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.