Nav-rettleiarar inn i skulen

Frå hausten av er det Nav-rettleiarar på plass i vidaregåande skular i alle fylke. Målet er å auke gjennomføringa i vidaregåande opplæring.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.07.2015

Ein av tre som startar i vidaregåande skule, fullfører ikkje. Bakgrunnen kan for mange vere ei opphoping av dårlege levekår, psykiske vanskar og sosiale problem som dei treng hjelp til å løyse. Utdanningsdirektoratet og Arbeids- og velferdsdirektoratet  samarbeider om forsøket med eigne rådgivarar i skulane for å sikre elevane tilgang til aktuelle tiltak og tenester frå Nav.

Føremålet med forsøket er å

  • førebygge fråfall i vidaregåande opplæring og integrere ungdom i arbeidslivet
  • få kunnskap om behov for, og bruken av tiltak og tenester frå Nav i kombinasjon med tilrettelagt opplæring frå fylkeskommunen
  • prøve ut ein modell for tverrfagleg samarbeid
  • få kunnskap om omfanget av levekårsproblem og sosiale problem blant elever i vidaregåande skular

Nav-rettleiarane skal ha arbeidsstad ved den vidaregåande skulen fire dagar i veka og ein dag i veka ved Nav-kontoret. Arbeidet med elevane skal vere ein integrert del av skulen si oppfølging av elevane, og rektor skal kunne bruke Nav-rettleiaren som ein del av skulens heilskaplege elevteneste.

Forsøket med Nav-rettleiarar har alt vore utprøvd i Tromsø, Stavanger og Jessheim. No har Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet i samarbeid med Fylkesmannen valt ut vidaregåande skular og tilstøytande Nav-kontor over heile landet.

Forsøket skal gå over tre år, frå 2015 til 2017.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.