Gylne måltidsøyeblikk

Alle landets sykehjem og institusjoner er invitert til en konkurranse rundt matglede for eldre. Konkurransen skal øke bevisstheten om maten og måltidenes betydning for eldre.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.07.2015

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug har skrevet brev til samtlige ordførere her i landet der hun ber dem engasjere seg for å bedre institusjonsmaten.

Målet er at måltider for eldre på institusjoner skal tilpasses slik at de gir matglede og matlyst. Konkurransen er et ledd i regjeringens arbeid med å bedre matomsorgen på alle norske syke- og aldershjem.

Nasjonal fotokonkurranse

Institusjoner som ønsker å delta i konkurransen skal innen 30. september sende inn bilder av en normal middagstallerken for 5–7 ukedager inkludert ukesmenyen, og minst ett bilde av spisebordet og av spiserommet. Konkurransen vil bli gjennomført i perioden juni–september, med kåring av fylkesvise vinnere i oktober og nasjonal vinner i november.

Eldre institusjonsbeboere er i risikosone for underernæring. Konkurransen skal skape mer engasjement rundt gode måltider for pleietrengende personer og bidra til økt involvering av beboere.

Fylkesmannen er ansvarlig for å gjennomføre konkurransen i hvert enkelt fylke.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.