Midler til boligsosialt arbeid

Kommunene kan også i 2015 søke om tilskudd for å styrke tjenestene rettet mot bostedsløse og vanskeligstilte på boligmarkedet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.11.2014

Med forbehold om Stortingets budsjettvedtak, vil tilskuddsordningen for å forebygge og bekjempe bostedsløshet bli videreført i 2015.

Kommuner som mottok tilskudd til boligsosialt arbeid i 2014, vil etter søknad kunne få videreført tilskudd til sine tiltak med forbehold om Stortingets budsjettvedtak. Ordningen for 2015 utgjør en samlet bevilgning på om lag 60 millioner kroner.

Målgruppen er ungdom og barnefamilier som er i kontakt med de sosiale tjenestene i Nav.

Ny nasjonal strategi for boligsosialt arbeid (2014-2020) «Bolig for velferd» vektlegger innsats overfor barnefamilier og unge. Nav-kontorene har et særskilt ansvar for å skaffe tilveie midlertidig bolig og bistå bruker med boligfremskaffelse. Et godt boligsosialt arbeid får positive konsekvenser for måloppnåelse innen arbeid, helse, utdanning og integrering. Hjelp til inntekt gjennom arbeid eller utdanning er ofte avgjørende for å lykkes med boligsosialt arbeid.

Viktige innsatsområder i 2015 er

  • å redusere bruken av midlertidige botilbud
  • å legge til rette for et helhetlig boligsosialt arbeid lokalt
  • tiltak overfor ungdom og yngre voksne i etableringsfasen
  • tiltak ovenfor barnefamilier

Utfylt søknadsskjema sendes Fylkesmannen i det enkelte fylke. Bydeler i Oslo sender søknad via Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester. Søknader som sendes uten godkjent elektronisk signatur, må også sendes inn per brev. Fylkesmannen sender en prioritert oversikt til Arbeids- og velferdsdirektoratet. Utvelgelse av tilskuddskommuner foregår i møte mellom Fylkesmannen og Arbeids- og velferdsdirektoratet. Tilskuddsforvaltningen samkjøres i størst mulig grad med øvrige tilskudd på fattigdomsfeltet.

Søknadsfrist: 1. februar 2015

I utlysingsteksten hos Nav finner du søknadsskjema på begge målformer og regelverket for tilskuddsordningen.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Aktuelt

Siden 1996 har andelen unge bostedsløse i alderen 18-25 år økt jevnt. I 2012 utgjorde de unge 23 prosent av de rundt 6200 personene som ble registrert som bostedsløse. I 2008 ble det registrert 400 barn som var bostedsløse sammen med foreldrene sine, mens en kartlegging i 2012 viste at 679 barn var bostedsløse sammen med foreldrene sine.