Oppstart av arbeid med forvaltningsplan for Knudansheia

Høringsfrist:
1. desember 2021 23.59

Statsforvalteren har meldt oppstart av arbeidet med forvaltningsplan for Knudansheia naturreservat i Iveland kommune. Frist for innspill er 1. desember. 

Publisert 04.11.2021

Knudansheia naturreservat ble opprettet ved kongelig resolusjon 21. juni 2019. Formålet med fredningen er å bevare et skogsområde med stor variasjon i form av gammel boreal lauvskog med ospeholtutforming, samt gammel eikeskog og alm-lindeskog. Det er registrert flere rødlistede sopparter i området.

Formålet med forvaltningsplanen er å opprettholde og fremme verneformålet. Planen skal videre avklare forholdet til andre interesser i området. Forvaltningsplanen skal fungere som et praktisk hjelpemiddel og bidra til å sikre en helhetlig plan for området. Den skal gi konkrete retningslinjer og en tiltaksplan for skjøtsel, informasjon og tilrettelegging. I forvaltningsplanarbeidet vil det også utarbeides en besøksstrategi for naturreservatet.

Statsforvalteren ønsker innspill på temaer og brukerinteresser som bør behandles i planarbeidet. Frist for innspill er 1. desember 2021. Senere i prosessen vil et utkast til plan  bli lagt ut på offentlig høring.

Høringsfrist:
1. desember 2021 23.59