AVLYST - Fylkesmannens utdanningsmøte - AVLYST

Dato:
19. mars 2020 09.00 - 15.30
Sted:
Strand Hotel Fevik, Grimstad
Arrangør:
Fylkesmannen i Agder
Målgruppe:
Kommunale og private skoleeiere, mobbeombudene, PPT, KS, Utdanningsforbundet og UiA

Torsdag 19. mars 2020 avholdes Fylkesmannens utdanningsmøte på Strand Hotel Fevik i Grimstad

Publisert 04.02.2020

Viktig melding:

Vi har innført strenge retningslinjer hos Fylkesmannen i Agder for å bidra til å hindre ytterligere smitte av koronaviruset. Vi må derfor dessverre avlyse vårt planlagte utdanningsmøte 19. mars.

 

 

 

Fylkesmannens utdanningsmøte er en arena for informasjon, drøfting og utvikling på utdanningsfeltet - med kommunale og private skoleeiere som primær målgruppe. Utdanningsmøtene har som hensikt å styrke Agder.

Tverrfaglige temaer i Fagfornyelsen

På møtet 19. mars vil hovedtema være de tre tverrfaglige temaene Demokrati og medborgerskap, Folkehelse og livsmestring samt Bærekraftig utvikling. Temaene er beskrevet i overordnet del av læreplanverket, og de skal bidra til at elevene oppnår forståelse og ser sammenhenger i og mellom fag.

Rettighetsskoler

UNICEFs rettighetsskoler kan vise til gode resultater – blant annet økt trivsel, mindre mobbing, større aksept for ulikhet og større elevmedvirkning. På møtet vil UNICEF gi en orientering om hva det vil si å være Rettighetsskole.

Skolevegring og tilpasset opplæring

Thomas Koefoed er en av landets fremste på store og små snuoperasjoner i klasser og skoler som sliter med dårlig læringsmiljø. Som rektor har han oppnådd svært gode resultater med elever som har utfordringer med skolen. Thomas vil på møtet snakke om sine erfaringer med skolevegring og tilpasset opplæring.

Gjennomgang av relevant regelverk

Fylkesmannen vil informere om regelverk som vi anser som svært relevant og aktuelt for sektoren å være godt kjent med.

Målgruppe

Målgruppe for utdanningsmøtet er kommunale og private skoleeiere. Vi inviterer disse til å møte med inntil 4 personer. Til møtet ønsker vi også å invitere mobbeombudene, samt representanter fra PPT, KS, Utdanningsforbundet og UiA.

Oppdatert program vil bli lagt ut på denne siden så snart det er klart.

Velkommen!

Dato:
19. mars 2020 09.00 - 15.30
Sted:
Strand Hotel Fevik, Grimstad
Arrangør:
Fylkesmannen i Agder
Målgruppe:
Kommunale og private skoleeiere, mobbeombudene, PPT, KS, Utdanningsforbundet og UiA