Søknad om tiltak i forurenset sjøbunn ved Vågsnes

Høringsfrist:
22. november 2019 23.59

Fylkesmannen i Agder har mottatt tiltaksplan for oppryddingstiltak i forurenset sjøbunn ved Vågsnes i Arendal kommune. Innspill til tiltaksplanen sendes Fylkesmannen innen 22.11.2019. 

Publisert 23.10.2019

Eiendommen Vågsnes på Tromøy i Arendal skal utvikles og bygges ut med boliger, sjøbuer, bryggeanlegg og badestrand. Miljøtekniske undersøkelser i 2013 påviste forurensede sedimenter i sjøen ved eiendommen, og det er derfor utarbeidet en risikovurdering og tiltaksplan.

Risikovurderingen viser at det bør gjennomføres tiltak siden sedimentene er merkbart forurenset med tungmetaller (kobber, sink), PAH og TBT. Denne rapporten er dermed å anse som grunnlaget for en søknad til Fylkesmannen i Agder om å gjennomføre tiltakene som er beskrevet i denne rapporten, basert på sedimentundersøkelser og risikovurderinger.

Foreslåtte tiltaksområder omfatter 4000 m² sjøbunn, og ved gjennomføring av tiltak vil dette bidra til forbedrede miljøforhold i Tromøysund. Det foreslås i utgangspunktet å sugemudre inntil 3000 m² sjøbunn og tildekke inntil 1000 m².

Ved en planlagt badestrand, foreslås det i et mindre område å først mudre og deretter tildekke sedimenter. Eventuelt skrot på sjøbunnen må ryddes bort først før tiltak i sjø gjennomføres.

Tiltaksplanen finner du til høyre på denne siden. Eventuelle merknader sendes til Fylkesmannen i Agder, Postboks 788 Stoa, 4809 Arendal, eller på e-post til fmavpost@fylkesmannen.no

Høringsfrist:
22. november 2019 23.59