Søknad om utslippstillatelse for anleggsarbeid i forbindelse med ny E39

Høringsfrist:
16. august 2019 23.59

Nye Veier AS søker om tillatelse til midlertidige utslipp fra anleggsarbeid for arbeidene med ny E39 mellom Mandal øst og Mandal by. Søknaden legges ut til offentlig ettersyn i perioden 3. juli – 16. august 2019. 

Publisert 01.07.2019

Nye Veier AS har ansvar for utbygging av ny firefelts E39 mellom Mandal øst og Mandal by og søker i medhold av forurensningsloven § 11 om tillatelse til utslipp under anleggsfasen. Anleggsfasen er anslått å starte i 2019 og være ferdigstilt i 2022. Søknaden omfatter beskrivelse av forventet utslipp til vann og luft i anleggsfasen, foreløpige resipientundersøkelser, sårbarhetsvurderinger, beskrivelse av forurensningskilder og forslag til opplegg for overvåkning i anleggsfasen.

Søknaden omfatter arealene som berøres av veibygging fra Døle bru til Mandalskrysset, med lokale tilkomstveier mot Greipsland og Lindland. Det er planlagt to bruer, over henholdsvis Dalan og Ramsdalen, og hele strekningen inkludert tilførselsveier er planlagt i dagen. Del av tilførselsvei fra Greipsland til Ime inngår ikke som en del av søknaden.

De viktigste berørte resipientene er Skagestadvannet med tilhørende bekkefelt, Aurebekkvannet med tilhørende bekkefelt og Mandalselva. Nye Veier AS søker om en kombinasjon av grenseverdier og alarmgrenser i resipienter. Omsøkte grenseverdier og alarmgrenser er angitt på bakgrunn av forundersøkelser og resipientens sårbarhet.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-5 skal forurensningsmyndigheten sørge for at det gis anledning til å avgi uttalelse før vedtak treffes. Søknaden med vedlegg kan lastes ned gjennom å følge linken til høyre på denne siden. Frist for kommentarer til søknaden er 16. august 2019.

Eventuelle merknader sendes til Fylkesmannen i Agder, postboks 788 Stoa, 4809 Arendal, eller på e-post til fmavpost@fylkesmannen.no