Stort behov for flere representanter

Foto: Pixabay.com.

Med flere enslige mindreårige flyktninger fra Ukraina øker også behovet for folk som kan representere barnas interesse i møte med norske myndigheter.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 19.04.2022

Ved flyktningkrisen i 2015 rekrutterte Statsforvalteren mange representanter og verger, men mange har gitt seg, gått av med pensjon, eller sagt fra seg oppgaven av andre årsaker. Derfor trenger vi flere når tilflukten fra Ukraina tiltar.

Statsforvalteren har i oppgave å godkjenne representanter og verger for enslige mindreårige flyktninger. Når flere flyktninger kommer trenger vi flere som kan ta på seg disse oppgavene.

– Representantene har det overordnede juridiske foreldreansvaret, men ikke omsorgsansvaret. Deres oppgave er å hjelpe barnet i møte med det norske systemet, sier seksjonsleder for vergemål ved Statsforvalteren i Trøndelag, Tonje Holter.

Flyktningene fra Ukraina kommer til et nytt land, og nytt system, derfor er det svært viktig at de får hjelp og støtte i møte med dette systemet, påpeker Holter.

– Vi trenger flere representanter i hele fylket, men behovet er spesielt stort fra Steinkjer og nordover. Her trenger vi flere som kan ta slike oppdrag, sier hun.

Holter ønsker folk som er aktuelle for slike oppdrag tar kontakt med oss, enten via telefon eller epost. For å bli representant må man være over 18, ha plettfrivandel, og «ordnet økonomi».

– Vi håper mange tar kontakt og henvender seg for å bli representant. Vi vet fortsatt ikke hvor mange vi trenger, da vi fortsatt ikke vet hvor mange som kommer, eller når de kommer. Uansett trenger vi flere navn på blokka, sier hun.

Ønsker du å bidra, ellar har du spørsmål om ordningen? Ta kontakt med oss på epost: sftlrepresentant@statsforvalteren.no

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner