Informasjonsmøte om fremtidsfullmakt

Fylkesmannen erfarer et stadig økende antall henvendelser om fremtidsfullmakt, og kan nå tilby ny runde med informasjonsmøter. På møtene vil du få innføring i hva en fremtidsfullmakt er, og hvordan du kan gå frem for å opprette en fremtidsfullmakt. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 12.11.2019

Vi har alle et ønske om selvbestemmelse – i størst mulig grad kunne ta beslutninger og legge føringer for eget liv. Så lenge man er frisk og oppegående vil man kunne ta alle avgjørelser selv. Dersom man på grunn av sinnslidelse, demenssykdom eller alvorlig svekket helbred blir ute av stand til å ta informerte og overveide valg vil man imidlertid ha behov for hjelp til å ivareta egne interesser. Vanlige fullmakter faller bort, og vergemål har tidligere vært nødvendig for å kunne handle på vedkommendes vegne.

Ved å opprette en fremtidsfullmakt får du anledning til å bestemme over eget liv også etter at du er ute av stand til å håndtere dette selv på grunn av din helsesituasjon. På informasjonsmøtene vil du få innføring i hva en fremtidsfullmakt er og hvordan du skal gå frem for å opprette en fremtidsfullmakt

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.