Stor interesse for fremtidsfullmakt i Stjørdal

Ikke et sete var ledig da Fylkesmannen i Trøndelag besøkte Stjørdal seniorforum denne uken. 250 interesserte var møtt opp i Kimen kirke for å få vite mer om fremtidsfullmakt.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 29.02.2020

Vergemålsavdelingen hos Fylkesmannen i Trøndelag opplever stor etterspørsel etter informasjon om temaet. Derfor arrangeres det kurs og vi drar også ut på besøk hos foreninger i fylket.

-Vårt mål er å nå ut til så mange som mulig for å fortelle mer om hva fremtidsfullmakt er, sier Line Moe Hansen, rådgiver hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Kollega Lise Lyngsaune Værdal forteller at det er jevnlig tilbud om informasjonsmøter både i Steinkjer og Trondheim. Møtene annonseres via Fylkesmannen i Trøndelag sine nettsider. Så langt har ansatte fra Kommunal- og justisavdelingen hatt mange kurs der temaet har vært fremtidsfullmakt.

- Vi ser at folk har lest seg opp på tema og som i Stjørdal hadde de mange gode spørsmål om det å opprette fremtidsfullmakt, sier Lyngsaune Værdal.

I Stjørdal var det Stjørdal seniorforum, som inviterte fagfolkene hos Fylkesmannen.

Telefontid

Vergemålsenheten har telefontid på hverdager kl. 12:00-14:00.

Tlf. 74 16 83 00.

 

Fakta - hva er en fremtidsfullmakt?

Vi har alle et ønske om selvbestemmelse – i størst mulig grad kunne ta beslutninger og legge føringer for eget liv. Så lenge man er frisk og oppegående vil man kunne ta alle avgjørelser selv. Dersom man på grunn av sinnslidelse, demenssykdom eller alvorlig svekket helbred blir ute av stand til å ta informerte og overveide valg vil man imidlertid ha behov for hjelp til å ivareta egne interesser. Vanlige fullmakter faller bort, og vergemål har tidligere vært nødvendig for å kunne handle på vedkommende sin vegne.


Ved å opprette en fremtidsfullmakt får du anledning til å bestemme over eget liv også etter at du er ute av stand til å håndtere dette selv på grunn av din helsesituasjon. På informasjonsmøtene til Fylkesmannen vil du få innføring i hva en fremtidsfullmakt er og hvordan du skal gå frem for å opprette en fremtidsfullmakt.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.