Kronprinsessens litteraturtog besøker Trøndelag

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit drar igjen på tur med Litteraturtoget – i år med Rørosbanen fra Elverum til Røros 11.-12. juni. Litteraturtoget stopper på stasjonene i Elverum, Alvdal og på Røros.

Publisert 08.05.2024

Den lille bokfestivalen på skinner har tidligere vært arrangert seks ganger i Norge og én gang i Tyskland. Med seg på årets tur har Kronprinsessen både etablerte og nye forfattere, som vil dele sine skjønnlitterære historier, men også egne erfaringer med publikum på arrangementer underveis.

I år arrangeres togreisen sammen med SJ Norge og kommunene Elverum, Alvdal og Røros.

Møter fransk forfatter

Det blir litteraturarrangement på hvert stoppested, og i Røros får kronprinsessen et møte med en av Frankrikes mest omtalte forfattere, Virginie Despentes.

Årets litteraturtog er ca. 113 meter langt og frakter blant annet en bibliotekvogn som inneholder deler av Kronprinsessens private boksamling. Publikum er hjertelig velkommen om bord i biblioteksvognen i Kronprinsessens litteraturtog deler av tiden når det oppholder seg i Elverum, Alvdal og på Røros. Forventet ankomst i Røros er ca. klokken 19.00 den 12. juni.

Akkreditering og presseinformasjon

Det vil bli sendt ut et eget og detaljert presseprogram til akkreditert presse. Presse som ønsker å dekke årets litteraturtog kan søke om akkreditering innen torsdag 6. juni 2024 klokken 16.00.

Her kan pressen søke akkreditering. Akkrediteringen håndteres av slottet.

Vær oppmerksom på at klokkeslett og innhold i programmet kan bli endret noe.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.