Hun skal lede reindriftsavdelingen

Siv Merethe G. Belbo blir ny reindriftsdirektør
Siv Merethe G. Belbo blir ny reindriftsdirektør Foto: Trøndelag fylkeskommune.

Siv Merethe G. Belbo (46) er ansatt som ny direktør for reindriftsavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag. Hun tiltrer stillingen i juni måned.

Publisert 04.03.2021, Sist endret 04.03.2021

Belbo kommer nå fra en stilling i Trøndelag fylkeskommune hvor hun er seniorrådgiver næring/fagkoordinator kompetanse, en oppgave hun har hatt siden 2018. Belbo som er bosatt på Snåsa har variert bakgrunn, blant annet med erfaring fra organisasjonslivet og kommunal- og statlig forvaltning. Hun har blant annet vært seksjonsleder i Landbruksdirektoratet.

-Dette var en gyllen mulighet som det var vanskelig å takke nei til. Reindrifta er en viktig og ofte undervurdert næring, med lange historiske tradisjoner. Jeg gleder meg til å bidra til en fortsatt god utvikling av næringen, sammen med de kompetente folkene på avdelingen som jeg har fått gleden av å lede, sier Siv Merethe G. Belbo.

Belbo kjenner også godt til organisasjonen Statsforvalteren, etter at hun for noen år tilbake jobbet som fylkesagronom hos daværende Fylkesmannen i Nordland.

-Jeg er veldig glad for å få med Siv Merethe på laget, sier statsforvalter Frank Jenssen.

-Reindrifta er det viktigste grunnlaget for utvikling av sørsamisk kultur og språk, og statsforvalteren har viktige oppgaver i så måte. Jeg ser frem til å få med Siv Merethes energi og brede faglige bakgrunn i jobben for å gjøre Trøndelag til et godt sted å bo, vokse og virke i for alle, avslutter Jenssen.

Belbo har sin utdanning fra Norges landbrukshøyskole på Ås. Hun har også tatt en del tilleggsutdanning, blant annet innen ledelse.

Hun tiltrer som ny reindriftsdirektør juni 2021.

Reindriftsavdelinga er lokalisert på Røros og Snåsa, med nærhet til næringa, og har i tillegg forvaltningsansvar for all reindrift i Norge sør for Trøndelag.