TV-aksjonen 2023: La barn leve i fred

Fylkesaksjonsleder Siri K. Forsnes og statsforvalter Frank Jenssen oppfordrer alle trøndere til å støtte opp om årets TV-aksjon som avsluttes med bøssebæring fra dør til dør søndag 22. oktober. Foto: S. Ledang / Statsforvalteren i Trøndelag.

Aldri har så mange barn vært på flukt som i dag, og 450 millioner barn vokser opp i krigs- og konfliktområder!

Publisert 12.06.2023

Tirsdag 6. juni hadde fylkesaksjonskomitèen for årets TV-innsamling sitt første møte ved Statens Hus i Trondheim. Med fylkesaksjonsleder Siri K. Forsnes og statsforvaler Frank Jenssen i spissen har komitèen et klart mål. Å bidra til at årets aksjon, til inntekt for Redd Barna, blir historisk god i Trøndelag.

Med representanter fra trønderske organisasjoner og finansinstitusjoner på laget akter fylkesaksjonskomitèen å jobbe målrettet og kreativt for at Redd Barna skal kunne utgjøre en forskjell for mange av barna som i samme øyeblikk som du leser denne teksten utsettes for krigens brutalitet.

Midlene fra årets TV-aksjon skal brukes til innsats for barn som enten lever i krigsrammede land er er rammet på ulike måter av å ha opplevd krigshandlinger. Landene er Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge.

Fylkesaksjonskomitèens medlemmer oppfordrer både næringsliv og trøndere flest til å bidra til at Redd Barna får en betydelig drahjelp fra Trøndelag etter at årets aksjon avsluttes med den tradisjonelle bøssebæreraksjonen søndag 22. oktober.
Samtidig vil det bli jobbet godt og målrettet på mange områder før selve aksjonsdagen.

Alle kan bidra på ulike måter til årets innsamling. Husk også at alle monner drar, i sum gir det en stor effekt, sier statsforvalter Frank Jenssen.
Han støttes av fylkesaksjonsleder Siri K. Forsnes, som minner om at halvparten av de 100 millioner mennesker som i skrivende stund er på flukt er barn.

I Ukraina har alle barn i snitt tilbragt 900 timer i tilfluktsrom i løpet av krigens første år, sier Forsnes.

Vil du vite mer om årets TV-aksjon, gå inn på blimed.no

Fylkesaksjonskomitèen for høstens TV-aksjon er klar til innsats og håper alle trøndere bidrar til et historisk godt resultat til inntekt for Redd Barna.
Fylkesaksjonskomitèen for høstens TV-aksjon er klar til innsats og håper alle trøndere bidrar til et historisk godt resultat til inntekt for Redd Barna.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner