TV-aksjonen 2022: Årets viktigste dugnad

Søndag 23. oktober går en av høstens viktigste begivenheter av stabelen, nemlig TV-aksjonen 2022 i regi av NRK. Frank Jenssen, statsforvalter i Trøndelag, er også i år leder av fylkesaksjonskomiteen. Han oppfordrer alle i Trøndelag til å bidra. – Vi setter stor pris på at statsforvalteren støtter det viktige arbeidet vårt, sier Monica Mollan Hansen. Hun leder det daglige arbeidet med aksjonen her i fylket.

Publisert 17.10.2022

De siste fem årene er det gjennom TV-aksjonen samlet inn nesten 1,2 milliarder kroner til mennesker som trenger det mest. Det er en enestående dugnad, også sett i internasjonal målestokk. I år er det organisasjonen og fredsprisvinneren Leger Uten Grenser som er mottaker av midlene som samles inn. – Årets aksjon skal samle inn penger til organisasjonen sitt arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest, sier fylkesaksjonsleder i Trøndelag, Monica Mollan Hansen (bildet under).

HANSEN_Monica_Mollan04.JPG

Mollan Hansen har vært heltidsansatt fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i halvannet år. Årets aksjon blir dermed hennes andre. – Det er veldig givende å kunne drive med dette på heltid. I tillegg møter jeg veldig sjelden et nei når jeg tar kontakt, og svært mange engasjerte mennesker som ønsker å bidra. Spesielt ute i distriktene er engasjementet stort, forteller hun.

Årets målsetting er høy: Fylkesaksjonslederen håper at TV-aksjonen skal slå gjennomsnittet som er samlet inn de siste fem årene: 235 millioner kroner. – Målsetningen er å nå 250 millioner kroner til det viktige arbeidet Leger Uten Grenser gjør. Men for å nå dette er TV-aksjonen avhengig av at mange bidrar, blant annet som bøssebærere – selv nå i «Vipps-alderen», sier hun.

For det er ikke slik at folk ikke har fysiske penger i lommeboka lenger. – Nei, nei! For mange rundt om er det å kunne putte fysiske penger i bøssa blitt en årlig tradisjon de holder fast ved. Mange tar ut penger på butikken for å ha den muligheten, og foretrekker et slikt mer håndfast analogt bidrag til aksjonen i stedet for en digital vippsing.

Derfor er det fortsatt stort behov for bøssebærere, selv når vi i dag går inn i selve aksjonsuka. Jeg vil derfor oppfordre alle som har tid og lyst til å bidra på selve aksjonsdagen 23. oktober til å registrere seg på Blimed.no. Da får du trim og mulighet til å gå årets viktigste søndagstur samtidig, sier fylkesaksjonslederen.

Det er en oppfordring statsforvalter Frank Jenssen ikke nøler med å støtte. – Ja, jeg håper og tror at noen av våre egne ansatte ønsker å bidra og ta en tørn med bøssa. Og så oppfordrer jeg alle andre trøndere som har mulighet til å gå en tur søndag, til å melde seg. Det er spesielt viktig ute i distriktene, sier statsforvalter Jenssen. Selv skal han bidra under telefondugnaden der trøndersk næringsliv blir ringt opp med oppfordringer om å bidra til TV-aksjonen. – Om ikke noe helt spesielt forhindrer meg fra å delta, man vet jo aldri i dette embetet, så er planen å bidra i ringedugnaden på Stjørdal. Som leder av fylkesaksjonskomiteen synes jeg det er hyggelig å kunne bidra til at aksjonen skal nå sine målsetninger, avslutter han.

Les mer:

  1. Bli med - TV-aksjonen 2022
  2. Om Leger Uten Grenser

tvak-stoettebanner-2395x403px_v2.jpg

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.