Stemningsfull seremoni for nye statsborgere

Statsborgerseremoni 2022
Statsborgerseremoni 2022 Foto: Skjalg Ledang / Statsforvalteren i Trøndelag.

Lørdag 19. november deltok et hundretalls nye norske statsborgere fra en rekke ulike trønderske kommuner da Statsforvalteren i Trøndelag arrangerte statsborgerseremoni i Kimen kulturhus i Stjørdal.

Publisert 20.11.2022

Statsborgerseremoni Stjørdal 2022..jpg

Pandemien har ført til at det ikke har vært avholdt statsborgerseremonier de siste to årene. Av den grunn er det ekstra mange nye statsborgere som er invitert til seremoniene denne høsten.

Om lag 100 nye statsborgere deltok på seremonien, hvor statsforvalter Frank Jenssen gratulerte dem med statsborgerskapet.

Statsborgerseremoni -Stjørdal 2022 Atle Vårvik.jpg

Dagens hovedtaler var MOT-gründer Atle Vårvik. Vårvik har i flere tiår hatt et spesielt fokus på å formidle MOT-budskapet til de unge. I Kimen kulturhus la Vårvik vekt på betydningen av at vi alle evner å vise omsorg og inkludere våre medmennesker.

Statsborgerseremoni Stjørdal 2022 Eli Arnstad, ordfører i Stjørdal kommune,.jpg

Blant de mange ordførerne som deltok var Eli Arnstad fra vertskommunen Stjørdal. Arnstad holdt en engasjerende hilsningstale, og debuterte etter eget utsagn også som sanger i talen.

Dagens kunstneriske innslag var det Roar Nygård (sang) og Svein Kristian Bakken (piano) som sto for.

Ett av punktene i programmet under seremonien er at våre nye statsborgere samlet inviteres til å avlegge troskapsløftet. I Kimen reiste hele forsamlingen seg under avleggelsen.
Deretter ventet gratulasjon av statsforvalter Frank Jenssen og utdeling av gavebok hver og en av de nye statsborgerne, samt oppmerksomhet til den enkelte fra sine respektive ordførere.

Siste post under selve seremonien var framføring av første og siste vers av vår nasjonalsang, før både nye statsborgere og deres gjester ble invitert på kaffe og kake i Stjørdal kommunes storstue.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.