Har aldri opplevd at jobben har vært kjedelig

Kvinne står med i kontorlandskap med armene i kryss.

Sita Grepp har jobbet som rådgiver for rus og psykisk helse hos Statsforvalteren i 16 år, og har ingen planer om å gi seg med det første.

Publisert 20.09.2023

– Hos Statsforvalteren får jeg virkelig brukt faget mitt, og det er stor variasjon i både arbeidshverdagen og problemstillingene vi skal løse, forteller Sita, som har bakgrunn innen helse-, sosial- og barnevern, og er fagleder for utviklingsteamet for psykisk helse.

Å iverksette endring som nytter

Statsforvalterens oppgave er å sette vedtatt politikk ut i livet i fylke og kommune. Når man jobber med fagfeltene helse, rus og sosialt arbeid betyr det at man er med på å tilrettelegge for at kommunene i større grad kan lykkes med arbeidet for innbyggerne som har utfordringer på området.

– Det gir meg mye å jobbe hos Statsforvalteren. Det er et statlig organ med mye tyngde og med mulighet for ekte påvirkning som har noe å si for folk. Vi har tett samarbeid med kommunene, med mål om å få ut nasjonal politikk. Det gir meg mye å vite at jobben min påvirker andre mennesker i positiv forstand, at jeg kan bidra til å gjøre andres liv bedre, sier hun.

Lang fartstid med faglig utvikling

Sita er for «veteran» å regne, hun har vært hos Statsforvalteren i 16 år; 14 i Nordland og 2 år i Rogaland.

– Det har skjedd mye på dette fagfeltet de siste årene, det snakkes mer om psykisk helse enn noen gang før, og det utvikles nye verktøy. Det er en jobb med mening, men også mye faglig tyngde og utvikling. Ettersom jeg har lang fartstid både faglig og i organisasjonen, føler jeg at jeg kan bidra positivt inn i denne utviklingen, forteller hun.

Hun trekker også inn det faglige miljøet i Statsforvalteren som en av årsakene til at hun har valgt å bli værende i organisasjonen over så lang tid.

– Den faglige bredden hos Statsforvalteren er helt unik, og det er alltid noen å snakke med eller henvende seg til dersom noe skulle føles utfordrende, uansett fagfelt. Vi samarbeider godt både her på huset, men også med fagteamene hos de andre Statsforvalterne i Norge, sier Sita.

Flyttefot ingen hindring

Da Sita for et par år siden bestemte seg for å flytte nærmere familien, kunne hun gjøre det uten å bytte arbeidsgiver.

– Jeg ville flytte nærmere min far, men elsket jo jobben min i Nordland, så jeg satt stor pris på at jeg kunne beholde jobben hos Statsforvalteren samtidig som jeg kunne komme nærmere han. Jeg skal overta huset hans i Gamle Stavanger, og det gleder jeg meg veldig til, forteller hun.

Men hun er ikke helt ferdig med Nord-Norge enda:

– Jeg trivdes veldig godt i Nord-Norge, spesielt i naturen. Men nå var det tid for å vende nesen sørover igjen. Heldigvis har jeg barn som fortsatt bor nordpå, så jeg kommer til å være der masse selv om jeg har flyttet.

Og det er nettopp denne fleksibiliteten i organisasjonen Sita setter svært høyt.

– Frihet under ansvar, det er luksus! Jeg er så vant med de formelle godene det er å jobbe i Statsforvalteren, at jeg nesten ikke husker hvordan det er å ikke ha dem. Men jeg elsker fleksibiliteten, og at jeg får brukt kompetansen min.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.