Nei til oppfylling av masser innenfor marka

En stor oppfylling av masser ved Gjetsjø i Ski kommune er ikke forenlig med markalovens formål og bestemmelser, mener Fylkesmannen.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 22.11.2019

Ski kommune søkte om å starte et planarbeid for å fylle opp omtrent 196 000 kubikkmeter med masser i tilknytning til et jorde ved Gjetsjø i Ski kommune. Området ligger innenfor marka, og kommunen måtte derfor søke til oss om å starte opp et planarbeid.

Vi har behandlet søknaden, og konkludert med at en så stor oppfylling av masser vil komme i konflikt med markalovens formål og bestemmelser. Vi har derfor ikke gitt tillatelse til oppstart av planarbeid.

- Vi mener oppfyllingen vil gi uheldige landskapsvirkninger som vil gå utover områdets verdi for naturopplevelse og friluftsliv. Et slikt tiltak vil også kunne føre til mye tungtrafikk og støy over omtrent fem år, noe som vil være uheldig å tillate i marka, sier klima- og miljøverndirektør Gunhild Dalaker Tuseth.

En slik oppfylling ville også kunne gi et uheldig press for oppfylling av mer masser innenfor marka. Det foregår mange utbyggingsprosjekter i regionen hvor det blir behov for å håndtere masser. Vi mener at områder innenfor marka i all hovedsak ikke kan benyttes til oppfylling av masser fra utbyggingsprosjekter i regionen.

Fylkesmannens avslag kan ikke påklages. Avgjørelsen finner du under "Dokumenter".