Digital møteplass med kommunene

Pandemien har gitt oss et løft på «digital møtekompetanse».

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 19.05.2022

I år har vi startet med jevnlige digitale lavterskelmøter for kommunene våre. Digital møteplass er et forum hvor saksbehandlerne i kommunal landbruksforvaltning kan treffes og utveksle erfaringer og synspunkter, og gi tilbakemeldinger til Statsforvalteren om behov for endringer, tydeliggjøringer og forbedringer.

Samarbeid med kommunene

Hos oss har vi til nå testet digital møteplass for produksjonstilskudd og jordbrukets miljøordninger. Innenfor skogbruket ble denne møteformen særlig aktuell etter nyttår da ny markaforskrift ble gjeldende. Digitalt markaforum ble etablert som en støtte for de 15 kommunene som er berørt av denne forskriften. For å lette innfasingen av nytt regelverk, og etablere felles praksis, var dette en nyttig måte å jobbe sammen med kommunene på.

Uformell møteform

Digital møteplass er et åpent teams-møte der de som har tid og anledning logger seg på for å delta. Møtefrekvensen varierer igjennom året, og er tettest rundt viktige søknadsfrister. Møtene har en uformell form uten fast agenda. Kommunene kan sende inn spørsmål på forhånd eller stille dem direkte i møtet. På denne måten lærer vi og kommunene av hverandre.

Problemstillinger som tas opp samler vi i «Ofte stilte spørsmål» for de ulike ordningene, som ligger på nettsidene våre. Dette er videre et viktig verktøy for oss i likebehandling, og for å kunne gi innspill til forbedringer til regelverk mm for ulike ordninger.

Effektivt

Digital møteplass er effektiv og besparende med tanke på kostnader, tidsbruk og miljø. Terskelen for å prioritere deltakelse er lav. Kommunene uttrykker at forumet fungerer godt som et sted å ta opp ting til diskusjon. Vi tror også dette sparer oss for mange spørsmål på e-post og telefon.

 

(Dette er en utvidet versjon av vår artikkel i Fylkesnytt fra Oslo og Viken 1/2022)