Opplæring for skogansvarlige i SKART

Dato:
6. september 2022 09:00 - 11:00
Stad:
Teams
Arrangør:
Landbruksdirektoratet
Målgruppe:
Skogansvarlige i kommunal landbruksforvaltning

Skogansvarlige i kommunene vil fra nå få mulighet til å registrere resultatkartlegging for skog og miljø ute i felt, ved bruk av den nye SKART-appen. Vi anbefaler alle å delta på opplæringsmøtet på Teams.

Publisert 05.09.2022

Landbruksdirektoratet inviterer kommunene i Oslo og Viken til opplæring i den nye SKART-appen.

Møtet finner sted på Teams tirsdag 6. september kl. 9-11.

Vi har sendt ut kalenderinvitasjon på e-post til de skogansvarlige i kommunene. Gi oss beskjed dersom du trenger å få den tilsendt på nytt, eller dersom du ønsker å delta uten å ha fått tilsendt.

NB! Appen krever nytt brukernavn og passord

Landbruksdirektoratet kommer til å sende ut e-post med brukernavn og passord slik at dere kan ta i bruk appen. Det er ikke samme innloggingsdata som dere bruker ordinært til ØKS.

Dette skal sendes ut før opplæringsmøtet.

Mer effektiv resultatkartlegging ute i felt

SKART er en ny nettjeneste som kan lastes ned som en app til telefon/ipad. Her kan kommunene legge inn registreringene direkte ute i felt, noe som kan gjøre kartleggingen mer effektiv.

Både kartposisjon og alle feltdata fra kartleggingsskjemaet (skjema Ldir–912) kan registreres i felt, fremfor å måtte legges inn i ØKS i etterkant av den fysiske kartleggingen.

Vi presiserer at det fremdeles vil være mulig å gjennomføre kartleggingen på den "gamle" måten gjennom ØKS, og at denne ikke blir endret. Alle som allerede har lagt inn data i årets kartlegging trenger ikke endre noe på disse. 

SKART-appen vil også brukes til andre type kontroller 

Landbruksdirektoratet planlegger at SKART-appen også skal kunne omfatte andre typer kontroller og registreringer etter hvert, blant annet innenfor NMSK-forvaltning. Vi oppfordrer dere til å ta i bruk dette som et nyttig verktøy allerede nå.

Gi beskjed hvis tidspunktet ikke passer

Dersom du ikke har anledning på det oppsatte tidspunktet kan du gi oss beskjed, så får du invitasjon til opplæringen for et annet fylke i stedet. 

Dato:
6. september 2022 09:00 - 11:00
Stad:
Teams
Arrangør:
Landbruksdirektoratet
Målgruppe:
Skogansvarlige i kommunal landbruksforvaltning

Kontaktpersonar