Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring ved Nedgården i Hvaler kommune

Høyringsfrist:
18. oktober 2023

Borg havn IKS har søkt Statsforvalteren om tillatelse etter forurensningsloven til mudring ved Nedgården brygge (gnr/bnr. 511/36) i Hvaler kommune.

Publisert 19.09.2023

Sammendrag av søknad

Det er søkt om tillatelse til å mudre ved Nedgården brygge (511/36) for å øke seilingsdybden inn til fergekai. Hensikten med tiltaket er å legge til rette for at nye elektriske ferger kan legge til ved kaien, samt for å redusere propellerosjon i grunne områder nær bryggen. Videre er det planlagt å spunte for å utvide kaia, noe som vil påvirke et areal på ca. 40 m2. Det søkes om å mudre inntil 70 m3 over et areal på opptil 175 m2. Planlagt mudringsdybde er 3,2 m. Overskuddsmassene er tenkt nyttiggjort som fyllmasser mellom eksisterende og ny spuntkai. Søker har planlagt å bruke turbiditetsmålere under arbeidene.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 18. oktober 2023. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2023/31256».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høyringsfrist:
18. oktober 2023