Høring av søknad om endret tillatelse etter forurensningsloven – Franzefoss Pukk AS – avdeling Bondkall - Oslo kommune

Høyringsfrist:
12. oktober 2023 23:59

Statsforvalteren i Oslo og Viken har den 9. desember 2021 mottatt søknad fra Franzefoss Pukk AS om endret tillatelse til mottak, mellomlagring og behandling av returasfalt og betong på Bondkall pukkverk, gbnr. 98/3 og 98/87, i Oslo kommune.

Publisert 14.09.2023

Bakgrunn

Franzefoss Pukk AS avd. Bondkall har tillatelse (2013.0029.T, sist endret 21. februar 2013) til mottak og behandling av 25 000 tonn årlig for hver av fraksjonene returasfalt og betong. Virksomheten søker nå om å øke mengdene for mottak, mellomlagring og behandling til 50 000 tonn årlig for hver av fraksjonene, noe som krever endring av gjeldende tillatelse.

Sammendrag av søknaden

Grunnet stor etterspørsel etter gjenbruksvarer søker Franzefoss Pukk, avdeling Bondkall om å øke mengdene for mottak, mellomlagring og behandling til 50 000 tonn årlig for hver av fraksjonene. Lagringstid oppgis å være på 4-8 uker før massene skal gjenbrukes.

Bedriften opplyser at de stadig får henvendelser fra entreprenører med ønske om å levere returasfalt og betong, og de ser videre en økning og et ønske fra myndighetene om bruk av gjenvunnet asfalt og betong. Bedriften mener at området deres er godt egnet, da det allerede foregår salg av knuste steinmasser på anlegget. Videre foregår det produksjon av asfalt og betong på samme område, slik at massene har kort reisevei. Virksomhetene driftes av henholdsvis NCC Industry AS og Norbetong avd. Gjelleråsen.

Det oppgis at risikoen for mottak av forurenset betong og returasfalt skal minimeres ved at det stilles krav til entreprenørene om at de legger frem dokumentasjon på at massene som leveres er rene. Videre oppgis det at dagens virksomhet driftes etter kravene i forurensningsforskriften kapittel 30, hvor utslipp til ytre miljø følges opp ved jevnlige målinger og analyser.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Franzefoss Pukk AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 12. oktober 2023. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2021/25638.

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

 

Høyringsfrist:
12. oktober 2023 23:59