Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø ved Ostsundveien 4 i Asker kommune

Høyringsfrist:
4. august 2023

Arne Rød & Co AS har på vegne av Sven Nico E. Eger søkt om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø ved Ostsundveien 4 (gbnr. 41/63) i Asker kommune.

Publisert 22.06.2023

Det søkes om tillatelse til mudring i forbindelse med å bedre bunnforholdene rundt privat brygge ved eiendommen. Gjennom mange år har innseilingen til brygga blitt redusert. Dybden rundt brygga er ca. 60 cm ved lavvann/normal vannstand. Dette skaper dårlig lukt og vannkvalitet og ødelegger trivselen for brukerne av eiendommen. Det ble sist mudret rundt brygga og innseilingen på 90-tallet.

Det søkes om tillatelse til mudring av inntil 2 250 m3 sjøbunn som vil øke vanndybden med ca. 1 meter. Mudringen vil bli gjennomført med gravemaskin fra lekter, og det er planlagt å etablere en siltgardin for å beskytte området mot spredning av sedimenter. Det planlegges å gjennomføre tiltaket på høsten/vinteren.

Det har blitt gjennomført sedimentundersøkelser i tiltaksområdet som har avdekket forurensninger i form av nikkel og sink i tilstandsklasse III ved hvert sitt prøvepunkt, samt kobber i tilstandsklasse IV i et prøvepunkt. Tiltakshaver planlegger å levere muddermasser direkte til deponi.

Tiltaksområdet ligger innenfor et bløtbunnsområde i strandsonen som regnes som lokalt viktig for biologisk mangfold.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 04.08.2023. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse 2022/26365. 

Høyringsfrist:
4. august 2023