Høring av søknad om tillatelse til opprydding i forurenset grunn på tanksskytebanen ved Trandumskogen i Ullensaker kommune

Høyringsfrist:
20. mai 2023 23:59

Statsforvalteren i Oslo og Viken har 27.03.2023 mottatt en søknad fra Forsvarsbygg om tillatelse for opprydding av forurenset grunn på tanksskytebanen ved Trandumskogen i Ullensaker kommune.

Publisert 19.04.2023

Sammendrag av søknaden

Forsvarsbygg søker om tillatelse til opprydding av forurenset grunn ved tanksskytebanen ved Trandumskogen. Tanksskytebanen er bygd av okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig, og har vært benyttet under krigen og av det norske Forsvaret fram til Trandum leir ble nedlagt. Miljøtekniske undersøkelser utført høsten 2022 påviste høyt forurensningsnivå i massene på skytebanen.

Forsvarsbygg har engasjert Multiconsult as til å gjennomføre de miljøtekniske undersøkelsene og utarbeide tiltaksplan. Forsvarsbygg foreslår å rydde opp til tiltaksgrensene:

  • inntil tilstandsklasse 2 i toppjord (<1 meter)
  • inntil tilstandsklasse 3 i dypereliggende jord (>1 meter)

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Forsvarsbygg lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 20.05.2023. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2023/12384».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.