Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring ved Holemskjæret i Asker kommune

Høyringsfrist:
24. april 2023

Asker kommune skal rehabilitere Heftys bru og pumpestasjon med tilhørende spillvannsledning. Ny spillvannsledning må graves ned ved Holmenskjæret grunnet bunnforholdene.

Publisert 22.03.2023

Asker kommune skal rehabilitere Heftys bru pumpestasjon og tilhørende spillvannsledning. Ny spillvannsledning skal etableres ved styrt boring, men må graves ned ved Holmenskjæret grunnet bunnforholdene. Dagens pumpestasjoner ligger flomutsatt til og det er ønskelig å flytte disse noe vekk fra vassdraget. Det søkes om å mudre 180 m3 innenfor et areal på 100 m2. Mudringsdybde vil være opp til 2 meter. Tiltaket planlegges å utføres på vinterstid da området er et populært bade- og båtlivsområde sommertid, samt at det er hekking av fugl om våren. Utførte sedimentprøver viser lite forurensning ved i tiltaksområdet.

Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Oslo og Viken innen 24. april 2023. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2023/2764.

Etter at uttalelser har kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse.