Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til peling i sjø ved Rådhusbrygge 4 i Oslo kommune

Høyringsfrist:
10. september 2021

Boreal Sjø AS har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til peling i sjø ved Rådhusbrygge 4 i Oslo kommune. 

Publisert 13.08.2021

Søknad

I forbindelse med elektrifisering av Oslos byferger, skal Ruter etablere ny flytebrygge utstyrt med ladeutstyr for tilkobling av el-ferger ved Rådhusbrygge 4 i Oslo. Den nye flytebryggen vil erstatte den eksisterende flytebryggen. Ved etablering av den nye flytebryggen, skal det settes ned seks stålrørspeler med dimensjon opptil Ø900mm. Pelingsarbeidene skal gjennomføres fra lekter. Pelene posisjoneres på riktig plass og senkes vertikalt ned gjennom massene til motstanden er så stor at selve pelingen må starte. På toppen av pelen tilføres rammeenergi som så driver pelen videre ned gjennom løsmassene til spissen treffer massivt fjell på ca. 30 m dybde. Pelingsarbeidene er estimert å berøre inntil 71 m3 sediment over et areal på opptil 12 m2. Slam fra boringen skal samles i egen tank og transporteres til godkjent deponi. Det er planlagt at arbeidene skal foregå høsten 2021 med oppstart i midten av september.

Tiltaksområdet har tidligere vært svært forurenset. I perioden 2006-2011 gjennomførte Oslo Havn KF tiltak i Oslo havnedistrikt for å forbedre miljøtilstanden ved å fjerne eller tildekke forurensede havnesedimenter. Opprydningstiltakene resulterte i en miljøforbedring i overflatesedimentene på
89-99 %. Sedimentprøver tatt etter utførte tiltak viste TBT i tilstandklasse III, mens resten av miljøgiftene lå innenfor tilstandsklasse I-II. Sedimentene i tiltaksområdet består av et lag av sand på toppen med en blanding av silt og leire under.

Søknaden kan leses i menyen til høyre. 

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Oslo og Viken innen 10. september 2021. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2021/14525.

Etter at uttalelser har kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse.

Høyringsfrist:
10. september 2021