Søknad om utslipp i anleggsfase - bygging av ny kabelforbindelse mellom Sogn og Ulven

Høyringsfrist:
19. februar 2021 23:30

Statnett søker om tillatelse etter forurensningsloven til utslipp i anleggsfase ved bygging av ny kabelforbindelse mellom Sogn og Ulven

Publisert 19.01.2021

Det foreligger konsesjon etter energiloven fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for å fornye kabelforbindelsen mellom Sogn og Ulven transformatorstasjoner i Oslo kommune. Statnett mottok endelig konsesjonsvedtak av Olje- og Energidepartementet (OED) 6.11.2020.

Konsesjonssøknaden til NVE har vært på en grundig høring og konsesjonen fra NVE setter vilkår til både støy og støv i anleggsfase. Statsforvalterens høring er derfor mer begrenset og omhandler primært utslipp til vann i anleggsfase. Det planlegges utslipp av anleggsvann fra to riggområder: Rektorhaugen på Tåsen og på Ulven transformatorstasjon. Fra Rektorhaugen er det gitt påslippstillatelse fra Vann- og avløpsetaten (VAV) til påslipp på spillvannsnett. Ved Ulven trasformatorstasjon skal anleggsvann slippes til overvannsledning som vil ende i Hovinbekken ved samløp til Akerselva like ved Oslo Sentralstasjon.

Anleggsvann kan medføre utslipp av skarpkantede partikler, høy pH, nitrogenforbindelser og tungmetaller og miljøgifter. Statnett skal rense anleggsvann før utslipp og foreslår i søknaden grenseverdier for utslippet og overvåking i anleggsfasen.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes Statsforvalteren i Oslo og Viken innen 19.02.2021. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2020/17541.

Etter at uttalelser er kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse.