Ekstraordinær datainnsamling GSI og BASIL og innsamling av individdata fra friskolene

Utdanningsdirektoratet (Udir) ønsker å få bedre innsikt i barnehage- og skolehverdagen vinteren 2021 og gjennomfører derfor ekstra datainnsamlinger i mars. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 25.02.2021

I undersøkelsen skal det blant annet kartlegges hvilke konsekvenser smitteutbrudd og smitteverntiltakene har hatt, hvilket tilbud barn og unge får, og hvordan tilbudet er sammenlignet med det ordinære tilbudet. Udir har lagt ut informasjon om dette her

GSI- og BASIL-brukere vil nå gå inn i en intensiv innsamlingsperiode. 

Foreløpig informasjon om innsamlingsperioden:

  • BASIL innsamlingen åpner 8. mars og skal være ferdig i 26. mars. Denne gjelder alle barnehager i kommunen, både kommunale og private. Statsforvalteren må sette frist for kommunene til den 19. mars 2021, for at vi skal rekke å kvalitetssikre dataene før fristen til Udir den 26. mars.

 

  • GSI innsamlingen åpner 17. mars og frist for skolene er 26. mars, og kommunene har frist 9. april. I perioden fra 9. april til 15. april kommer Statsforvalteren til å gjennomføre kontroller, og vil ta kontakt med kommuner og skoler der vi har spørsmål. Udir har åpnet opp for at kommunen sentralt kan registrere dersom de ikke har noen voksenopplæringsenhet i kommunen. Kulturskolene er ikke med i denne innsamlingen.
     

 

  • Individdata fra friskolene/Korreksjonsordningen, gjelder aller friskoler på grunnskoleområdet. Innsamlingen starter for friskolene fra 8. mars til 12. mars, og deretter skal kommunene godkjenne i perioden 22. mars til 26. mars.

 

Vi oppfordrer alle kommuner og bydeler å sjekke at alle virksomheter er registrert i GSI og BASIL så snart systemene åpner. Det er viktig at brukere på alle nivåer har UBAS-tilgang til de aktuelle systemene, og at dere sjekker tilgangene.

For GSI ber vi dere være spesielt oppmerksomme på om noen enheter kan ha blitt satt på unntakslista ved forrige innsamling, og i så fall melde fra til oss dersom noen enheter skal flyttes tilbake i GSI.

Våre e-postadresser er:

Vi anbefaler alle om å abonnere på våre sider https://www.statsforvalteren.no/oslo-og-viken/abonnement/, samt følge med på Udir.no for siste nytt.