Mulig forsterkede smitteverntiltak

De seks tidligere Vestfold-kommunene har bedt Statsforvalteren om å fremme en anmodning til Helsedirektoratet om å vedta regionale forsterkede smitteverntiltak. Bakgrunnen er smitteutbruddet av den engelske varianten av covid-19 i deler av fylket.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 04.03.2021

På et møte mellom Statsforvalteren og kommunene i de tidligere Vestfoldkommunene og grenlandskommunene torsdag morgen ble det enighet om at kommunene Tønsberg og Færder ber Statsforvalteren om å fremme en anmodning til Helsedirektoratet om å vedta regionale forsterkede smitteverntiltak. Kommunene Sandefjord, Larvik, Horten, Holmestrand og Larvik ber om det samme, men mindre kraftige tiltak.

To nivåer
På grunnlag av anmodningen fra kommunene, sender Statsforvalteren i dag en anmodning til Helsedirektoratet om å vedta nasjonal forskrift etter covid-19 forskriften på særlig høyt tiltaksnivå for Tønsberg og Færder. Videre at det fastsettes forskrift etter covid-19 på høyt tiltaksnivå for Sandefjord, Larvik, Horten og Holmestrand. Det anbefales at tiltakene trer i kraft fredag 5. mars kl 00.00, med varighet frem til onsdag 17. mars.

Helsedirektoratet sammen med Folkehelseinstituttet (FHI) vil vektlegge kommunenes vurdering, forventet effekt, forholdsmessighet og måloppnåelse før den sendes til Helse- og omsorgsdepartementet for fastsetting. 

Betydelig økt smitte
Bakgrunnen for anmodningen er en betydelig økning i smitte av det muterte engelske viruset i deler av fylket. Erfaringen fra steder som har opplevd tilsvarende utbrudd, er at det gir en effekt å komme inn tidlig og raskt med kraftige mobiltetsreduserende tiltak, slik at kommunene kan få kontroll på spredningen med testing, isolasjon, smittesporing og karantene (TISK).

Kommunene kan fortsatt innføre lokale strengere tiltak dersom det er nødvendig. I tiltakene vil det bli lagt vekt på å skjerme barn og unge og beskytte risikogrupper.

Kontaktpersoner:

Fylkeslege Sigmund Skei, telefon: 409 14 312 / 33 37 23 00

Fylkesberedskpassjef Jan Helge Kaiser, telefon: 917 47 044 /  33 37 11 61

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.