Prisen "Årets meitemark" til Rogaland

Gunhild Flatebø tok imot prisen under landsmøte til Økologisk Norge på Sola. Foto: Økologisk Norge

Gunhild Flatebø og Harald Wiig Bjørn-Nielsen har vært enormt viktige for å fremme sunn, miljøvennlig mat. Både som faglig dyktige og idealistiske økobønder og som iherdige økobutikkdrivere.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 21.03.2022

Gunhild og Harald har bygd opp to butikker "Økologiske Dagligvare" på Ullandhaug og Storhaug og parallelt drevet småbruk på Byre med økologiske grønnsaker og villsau. Butikkene er heløkologiske, her finns det bare økologiske produkter. Også grønnsakene fra Byre kan du kjøpe i butikken. I fjor ble butikkene solgt og føres nå videre med samme konsept og i samme lokalene under nytt navn; «Ullandhaug gårdsbutikk». Gunhild og Harald fokuserer nå fullt på oppgavene på småbruket.

- Verden trenger forbilder som Gunhild og Harald, sier Markus Hustad, daglig leder i Økologisk Norge. Engasjerte produsenter som Gunhild og Harald trenger vi mye mer av om vi skal unngå å importere mer fra EU som nå har mål om at en fjerdedel av maten skal være økologisk innen dette tiåret er omme.

- Prisen "Årets meitemark" som deles ut av oss i Økologisk Norge, har i år 30 årsjubiluem! Oppmerksomheten prisen gir, kan inspirere andre til å satse økologisk, noe som aldri vært viktigere enn nå i møte med klimakrise og krig i verdens kornkammer, ifølge Økologisk Norge.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.