Nye inntekts- og formuesgrenser for fri rettshjelp

Fra 1. januar 2023 heves inntektsgrensen på rettshjelp. Inntektsgrensen for enslige heves til 350 000 kroner, mens grensen for ektefeller og samboere blir 540 000. I tillegg heves formuesgrensen til 150 000 kroner.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.01.2023

I noen typer saker kan du få økonomisk støtte til juridisk rådgivning eller støtte til å føre en rettssak for domstolene. For å få fri rettshjelp må du ha en inntekt som ligger under inntektsgrensene i rettshjelploven. Fra nyttår blir inntektsgrensene endret.

  • Inntektsgrensen for enslige blir 350 000 kroner
  • Inntektsgrensen for ektefeller og samboere blir 540 000 kroner
  • Formuesgrensen heves til 150 000 kroner

I bestemte typer saker får du fri rettshjelp uavhengig av hva du har i inntekt og formue.

Samtidig som inntektsgrensen går opp, øker den offentlige salærsatsen fra 1121 til 1140 kroner fra 1. januar 2023.

Les mer om fri rettshjelp på denne siden.

Bruk gjerne rettshjelpskalkulatoren vår for å finne ut om du kan ha rett på fri rettshjelp. Merk at de nye satsene gjelder fra 1. januar. Ta kontakt med Statsforvalteren eller en advokat dersom du trenger fri rettshjelp.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.