Skryt til Røros kommune

Fungerende statsforvalter Øystein Johannessen var invitert til Røros kommune og Storstuggu for å møte kommunestyret.
Fungerende statsforvalter Øystein Johannessen var invitert til Røros kommune og Storstuggu for å møte kommunestyret. Foto: Roger Mikkelsen / Røros kommune.

I går kveld besøkte fungerende statsforvalter Øystein Johannessen Røros kommunestyre. Med seg hadde han gratulasjoner for god plassering i «Kommunekompasset».

Publisert 25.03.2022

I en rapport fra januar i år oppnådde Røros kommune den høyeste skår noensinne av en norsk kommune.

Gjennom år har Røros kommune jobbet med sin forvaltningspraksis, og de har brukt Kommunepasset som evalueringsgrunnlag for arbeidet. I alt er det utarbeidet tre rapporter for kommunen.

-Jeg slutter meg til gratulantene. Det resultatet dere har fått gjennom Kommunekompassets undersøkelse er intet mindre enn fantastisk. Dere har med rette grunn til å være veldig stolte, sa fungerende statsforvalter Øystein Johannessen i sin tale til kommunestyre.

Røros kommune har hatt en eventyrlig utvikling av sin forvaltningspraksis. Kommunen har gått fra 254 poeng i 2014 til 593 poeng i 2022, noe KS beskriver som en imponerende og et lysende eksempel på langsiktig og systematisk utviklingsarbeid. Ingen andre kommuner i Trøndelag har oppnådd et slikt resultat.

- Det er nå tid for å feire og å nyte resultatet. Når dere tar kveld senere i dag kan dere trygt ta dere litt ekstra tid foran speilet, nyt synet. Så er det ny arbeidsdag i morgen, og det er bare å brette opp ermene, sa Johannessen.

Han viste her til utfordringsbildet som flere av kommunene i Trøndelag står overfor, inkludert Røros kommune.

Blant annet gjelder dette til dels store demografiske utfordringer, attraktivitet og utenforskap med mer. I sin tale påpekte han derfor på at det vil være behov for kompetente og robuste kommuner for å svare ut utfordringene i årene fremover. Røros er etter Johannessens vurdering en slik robust og kompetent kommune.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.