Støtte til å utvikle musikkterapi-tilbud

Nå lanseres en ny tjeneste til deg som vil etablere tilbud om musikkterapi. Tilbudet går til ledere og ansatte i kommune eller spesialisthelsetjenesten i Trøndelag. Musikkterapi brukes i psykisk helse- og rustjenester som forebygging og behandling.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 27.10.2020

Fylkesmannen i Trøndelag finansierer prosjektet som heter "Levende veiledere". Hensikten med prosjektet er å bidra til at flere tilbud kan bli opprettet og videreutviklet i kommuner og spesialisthelsetjenesten.  

Tilbudet er til ansatte og ledere som ønsker veiledning om etablering, eller videreføring, av musikkterapeutiske tilbud. Erlend D Wormdahl og Sandra Ingebretsen er utdannet musikkterapeuter kan bistå å etablere tilbud i din kommune. Det er fortløpende oppstart, og individuelle avtaler kan gjøres. Kursene er rettet mot ledere og ansatte i rus- og psykisk helsetjenester, frisklivssentraler, kulturskoler og frivillige organisasjoner.

Mer informasjon om prosjektet og kontaktinformasjon finner du på hjemmesiden til Kompetansesenter for brukererfaring og tjenesteutvikling .

Det er dokumentert at musikk har positiv effekt for psykisk helse. Både sosialt, psykologisk og biologisk. Musikkterapi er anbefalt både i forebygging, behandling og oppfølging i psykisk helsevern og kommunale tjenester.

Levende veiledere er et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Trøndelag, KBT, NAPHA, Korus Midt, RIO og Mental Helse.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.