Tre friluftsråd i Rogaland får tilskudd for prosjekter mot marin forsøpling i 2021

Rydding av marin forsøpling på Vårryddedagen 2021
Clean Shores, i samarbeid med blant annet Ryfylke friluftsråd og Jæren friluftsråd, hadde en stor øyryddedugnad på Sjernarøyene og fjernet ca. 10 000 L søppel på Vårryddedagen. Foto: Hogne Kile / Clean Shores Global.

Stortinget har satt av 70 millioner kroner til tiltak mot marin forsøpling. Nå har Miljødirektoratet vurdert alle de innkomne søknader. Det er tre prosjekter i Rogaland som har mottatt tilskudd, i tillegg til noen nasjonale aktører som vil komme Rogaland til gode. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 29.03.2021

Vi er stolt over de fire gode friluftsrådene som koordinere mye av den frivillige innsatsen mot marin forsøpling i vårt fylke. Miljødirektoratet har gitt tilskudd til tre av disse for 2021. Mange andre organisasjoner, grunneiere, bedrifter og særlig mange privatpersoner gjøre en formidabel innsats for naturen og oss alle, ved å samle søppel. 

Miljødirektoratet planlegger å fordele de resterende 10 millioner i løpet av 2021. 

Du kan lese mer om tildelingen på Miljødirektoratet sine websider. 

Korona endre planer for noen 

Det er viktig i korona-tiden å følge helsemyndighetenes råd, også når en skal ut i naturen og plukke søppel. Miljødirektoratet har også understreket viktigheten av å sikre at søppel fra havet kan og blir håndtert riktig etter aksjoner. Vi må hindre at marint søppel havner på avveie. Det er forståelse for at noen prosjekter må utsettes noe, men det er viktig å sikre folkehelse og minimere overbelastning på avfallssystemene våre. 

Vårryddedagen  

Lørdag 13. mars var det duket for Vårryddedagen. Ifølge Rydde er det foreløpig registrert 11 aksjoner, der rundt 3000 m med strandlinje ble ryddet for 160 kg søppel. Clean Shores, i samarbeid med blant annet Ryfylke friluftsråd og Jæren friluftsråd, hadde en stor øyryddedugnad på Sjernarøyene og fjernet ca. 10 000 L søppel. Vi oppfordrer alle til å fortsette med registrering av resultater fra Vårryddedagen.

Fortsett å registrere dine ryddeaksjoner på Hold Norge Rent 

Miljødirektoratet og Statsforvalteren ønsker at alle registrerer sine aktiviteter i kampen mot marin forsøpling i nettportalen til Hold Norge Rent. Her kan vi enkelt hente ut informasjon om steder som har vært ryddet, hva som har vært ryddet og hvem som har deltatt. 

Vi ELSKER å høre om rydding! 

Det er ingenting som gleder oss mer enn å høre om dine ryddeaksjoner. Send en melding til en av våre kontaktpersoner – du finner dem i høyremargen. 

Du kan også send oss tips hvis du finner særlige forurensedte steder som du ikke klare å håndtere alene. 

Vi ønsker lykke til med innsatsen også i 2021! 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.