Strandryddeuka 2021

Det nærmer seg Strandryddeuka 2021. I uken 11. - 19. september er det fokus på strandrydding. Bli med og gjør en forskjell i kampen mot marin forsøpling.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 09.09.2021

HNR_SRU_Program_post_mlogo.jpg

Hvor kan jeg hente ryddeutstyr?

Du finner informasjon om henting av ryddeutstyr i Hold Norge Rent sin kartportal Rydde. Du finner også mer informasjon om henting av utstyr lengre ned i denne saken.

Registrering

Bruk av ryddeappen – ryddenorge.no – Alle kan registrere forsøplede steder, hvor de skal ha ryddeaksjon, hvor ryddeutstyr kan hentes osv. på www.ryddenorge.no. Hold Norge Rent har laget en egen side om Strandryddeuka.

Hvordan blir du en del av Strandryddeuka?

  1. Finn din nærmeste ryddeaksjon via kartet på Rydde eller ta kontakt med ditt lokale friluftsråd om lokale arrangement.
  2. Du kan også opprette din egen ryddeaksjon via Rydde og inviter med deg vennegjengen!
  3. Del gjerne bilder og filmer med Hold Norge Rent og Statsforvalteren på sosiale medier!

Hva skjer i Rogaland 

Friluftsrådene i Rogaland er drivkraften bak mye av det frivillige arbeidet i fylket vårt. De har laget noen planer for Strandryddeuka, og er ellers behjelpelig dersom du trenger råd til en ryddeaksjon.

Jærstrendene:

Åpent i Kvassheim fyr for henting av ryddeutstyr og kasting av søppel - mandag til fredag Kl. 17.00-20.00. Og lørdag – søndag 11- 16. Jæren Friluftsråd stiller med gratis saft, kaffe og lapper til de som er med å rydde! 

I tillegg er det en utstilling i fyret med tema om plast i havet og den unike naturen langs Jærkysten som er åpen for alle.  

Ryfylke:

  • 14. september - Undervanns-ryddeaksjon med Ryfylke friluftsråd og Stavanger dykkeklubb utenfor sjøparken ved Tou-scene. 
  • 15. september - Strand-ryddeaksjon med Ryfylke friluftsråd og Clean Shores Global på en av øyene i Stavanger kommune. Du finner mer informasjon på Facebook-siden til Clean Shores.

Det er mulig å hente ryddeutstyr (hansker og ryddesekker) utenfor Ryfylke friluftsråd sine lokaler ved Gamle Jåttåvågen 67, 4020 Stavanger.

Haugalandet:

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.