Næringsutvikling

Oppdatert 08.04.2024

Statsforvaltaren skal leggje til rette for næringsutvikling og innovasjon i samarbeid med andre regionale og lokale aktørar. Regionale og lokale fortrinn og moglegheiter skal vernast og utviklast, slik at vi sikrar det økonomiske grunnlaget for framtida. Statsforvaltaren skal også medverke til å skape eit godt samspel mellom landbruket og andre sektorar. 

Samarbeid om fylkesplanar, næringsplanar, Inn på tunet-tiltak, reiselivsplanar, utvikling av matproduksjonen, skogbruksplanar og bioenergiprogram står sentralt i dette arbeidet. 

Statsforvaltaren har ei pådrivarrolle knytt til Innovasjon Noregs utviklingsprogram for lokalmat. Utviklingsprogrammet har økonomiske  verkemiddel innan  områda vekstbedrift, bedriftsnettverk, kompetanse og omdømmebygging.

Innovasjon Noreg forvaltar bedriftsretta midlar til investering og bedriftsutvikling (IBU-midlar). Fylkeskommunen har ansvaret for regionalt næringsprogram og forvaltning av midlar til regional tilrettelegging, kystskogbruket og rekruttering og kompetanseheving  på landbruks- og matområdet.

Vis meir

Både Fylkesmannen i Nordland, Nordland fylkeskommune og Innovasjon Norge i Nordland, har sentrale roller og oppgaver i gjennomføringen av landbruks- og matpolitikken. Fra 1. januar 2020 forvaltes regionale tilskuddsmidler for landbruket av Nordland fylkeskommune. 

Nyheter

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 27.05.2020

Prosjekt tradisjonelt landbruk

Fylkesmannen i Nordland har startet opp et prosjekt for å styrke det tradisjonelle landbruket. Dette gjør vi gjennom aktiviteter som fremmer næringsutvikling.


Publisert 03.03.2020

Utvikle arktisk landbruk

Næringsaktører, forvaltning, forsknings- og kunnskapsmiljøer og organisasjoner i landbruket i Nord-Norge få tilskudd til å utvikle det arktiske landbruket. Søk innen 1. april.


Publisert 22.01.2020

Et felles nordnorsk løft!

Inviterte gjester fra næringsliv og forvaltning fra hele Nord-Norge har i dag vært samlet til et regionalt fagmøte i Berlin. Dette er i forbindelse med at landsdelen er én av tre regioner som representerer Norge under Internasjonale Grüne Woche.


Publisert 17.01.2020

Storstilt åpning av den norske standen på Grüne Woche

Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad åpnet i dag den norske standen på Internationale Grüne Woche (IGW), verdens største matmesse i Berlin. 


Publisert 08.01.2020

Skal vise fram det ypperste av nordnorsk mat

30 nordnorske bedrifter er plukket ut og klare for å representere landsdelen under verdens største landbruk- og matmesse, Grüne Woche i Berlin.


Publisert 29.11.2019

Markedsføring på Snapchat - videobiblioteket vokser!

Da er vi klare for å utvide videobiblioteket vårt med enda en ny film. Vi fikk treffe Heidi Vold Lorentzsen fra Heidis Sjokoladedrøm på Dønna. Heidi tar flotte bilder av sin sjokolade og bruker blant annet Snapchat til å friste kundene. 


Publisert 21.11.2019

Kunden som markedsfører. Ny film i videobiblioteket!

Da er vi klare med enda en ny film i videobiblioteket vårt som vi lager til gårdrukerne i Nordland. Vi har besøkt bedriften 3 Kalver på Dønna, og i denne filmen får vi høre hvorfor det er nyttig og smart å la kundene være markedsførere for det du tilbyr. 


Publisert 24.09.2019

Hvorfor bruke Instagram i markedsføring. Ny film klar!

Da er vi klar med en ny film i vårt videobibliotek til gårdbrukerne i Nordland. I denne filmen får vi tips fra Eldbjørg Fagerjord på Kroglia Kulturgård om hvordan Instagram kan brukes i markedsføring. Kort og fin film, som vi håper kan inspirere til å dele mer av det flotte som foregår på gårdene i Nordland! 


Publisert 19.09.2019

Ny frist ved søknad om midler til utrednings- og tilretteleggingstiltak innen landbruket

Planlegger du å søke om UT - midler (Midler til utrednings- og tilretteleggingstiltak) innen landbruket i år.

Vær oppmerksom på at det er nye tidsfrister for å søke. Ta kontakt med oss for å diskutere prosjektet og få informasjon om tidsfrister for innsending av søknad.


Publisert 30.08.2019

Gjør deg bookbar. Ny film klar!

Videobiblioteket vårt til gårdbrukerne i Nordland har nå fått en ny film. Denne gangen handler det om å gjøre seg bookbar på nett. Ved hjelp av flinke folk fra Streaming Media UB og Negarn Gård i Grønnfjelldalen har vi fått til denne filmen, og vi er nå stolte over å vise den frem!