Vestlandsambassadørar i Berlin

Den store messa Internationale Grüne Woche (ISW) i Berlin er attende, etter pandemipause. Dei norske deltakarane er valde ut. Dette vert glimrande reklame for Noreg.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.12.2022, Sist endret 08.12.2022

I det vestlandske fjordlandskapet vert det produsert mat- og reiselivsopplevingar i verdsklasse. Denne gongen reiser 20 utvalde bedrifter frå Fjord Norge-regionen til den største matmessa i verda, Internationale Grüne Woche i Berlin.

Messedeltakinga er eit stort prosjekt som er eigd av Landbruks- og matdepartementet.  Den nasjonale  prosjektleiinga ligg hos Innovasjon Norge. Det store målet for innsatsen som vert investert her er å byggje Norge som ein sterk mat- og reiselivsnasjon. Sidan arrangementet i Berlin samstundes også er “Noregs største lokalmatfestival” styrker dette arbeidet omdømet til norsk landbruk og norsk mat og drikke. Deltakarane får også sjansen til å samarbeide meir mellom regionane. Nye nettverk stimulerer til nyskaping – dette er ein klassisk vinn-vinn-konstellasjon.

Regionalt er vi organisert som eit samarbeidsprosjekt mellom statsforvaltarane i Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland. Vestlandsregionen har vore del av dette prosjektet mange gonger før, noko som ikkje er tilfeldig.

Messa Internationale Grüne Woche starta i 1926 som ei enkel varemesse for landbruksprodukt. No reknar arrangørane med nesten 1900 utstillarar frå 72 land og ca. 400 000 besøkjande på totalt 128 000 m2 areal.

For å vere litt smålåten; Norge har ein av dei finaste standpresentasjonane i Berlin. I 2023 er det regionane Fjord Norge og Trøndelag som er valde til å vise fram dei beste råvarene og til å fortelje om Norge som reiseland. Vårt land er i utgangspunkt eit populært reisemål for tyskarane. Vi vil forsterke denne interessa gjennom dei lekraste mat- og drikkekombinasjonane.

Også i år har vi måtta velje mellom eit mangfald av fantastiske produsentar som gjer det mogeleg å servere smakfulle rettar med ost, sider, ulike typar kjøt, røykelaks og sjokolade på messa. Deltakarane frå regionen vår er:

Vestland

Edel Sider/Åkre Gard
(Norges beste fruktbrennvin og Is-sider 2022)

 

Fjellestad Gardskjøken

 

Fretheim Hotell

 

Gardsbrenneriet AS
(Bronse i Nordic Cider Awards 2022)

 

Hardangerbonden
(Norges beste sider med smakstilsetning 2022)

 

Myrdal Gard
(Gull i World Cheese Awards 2022)

 

Slettevollen Gardsysteriet i Brekke

 

Kandal Kjøtt

 

Varegga Mat fra Bergen AS
(Årets bærekraftspris 2021)

 

Buer Gård og Restaurant

Møre og Romsdal

Eggen Restaurant

 

Frøysagarden

 

Tingvoll Sider på Strupstad Gard (Sølv og bronse i Nordic Cider Awards 2022)

 

Sider AS

 

Skarbø Gard
(Bygdeutviklingsprisen 2022 i Møre og Romsdal, 2 x sølv i Nordic Cider Awards 2022)

Rogaland

Apal Sideri
(Gull og 2 x sølv i Nordic Cider Awards 2022)

 

Lysefjorden Sjokolade

 

OmCider AS
(Gull og bronse i Nordic Cider Awards 2022)

 

Ryfylke Gardsysteri

 

Ystepikene AS
(Bygdeutviklingsprisen 2022 i  Rogaland)

 

For meir informasjon om IGW 20.-29.januar 2023 kan du ta kontakt med prosjektleiarane Dirk Kohlmann, Statsforvaltaren i Vestland eller Ingerid Wembstad, Matarena AS. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.