En hverdagshelt fra Tønsberg på mottakelse på Det Kongelige Slott

Per-Egil Aas sammen kona Mette Henriksen Aas foran Det Kongelige Slott. Foto: Privat
Per-Egil Aas sammen kona Mette Henriksen Aas foran Det Kongelige Slott. Foto: Privat

Per-Egil Aas mottok Kongens fortjenstmedalje i 2022 og på tirsdag fikk han anledning å takke Deres Kongelige Majesteter, under mottakelse på slottet.

Publisert 09.11.2023

Tirsdag 7. november 2023 ble en dag med høy spenningsfaktor for Per-Egil Aas. Da var han invitert til mottakelse på Det Kongelige Slott, som en av 30 andre mottakere av Kongens fortjenstmedalje. I samtale med den spente medaljemottakeren dagen derpå, får vi vite at opplevelsen ble et sterkt minne for livet.

Han forteller at medaljemottakerne og deres følge først fikk omvisning i de vakreste rommene på slottet, før de ble ønsket velkommen av Deres Kongelige Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja.

Når han i tillegg fikk sitte ved H.M. Dronningens bord, er det ikke rart at det tok litt tid å bearbeide inntrykkene fra dagen.

Når noen foreslås som kandidat til Kongelig medalje eller Orden, er det Statsforvalteren i fylket hvor vedkommende bor som først mottar søknaden. Etter Statsforvalterens behandling, videresendes den så til Ordenskanselliet for videre saksbehandling. Statsforvalteren i Vestfold og Telemark er glad for at noen foreslo Per-Egil Aas, for hans enestående innsats som utekontakt for barn og unge i Tønsberg kommune. I over 30 år har han drevet med oppsøkende ungdomsarbeid, som blant annet har resultert i 3000 kvelder ute i kommunene for å treffe ungdom.

Når vi spurte Aas om hva han tenker om møtene med barn og unge ute i gatene, svarer han med ro og visdom i stemmen: «Når vi voksne går inn og oppsøker ungdommen på deres arena, så må vi møte dem med ydmykhet».

Vi gratulerer hverdagshelten, Per-Egil Aas med tildelingen!

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.