Byskolen i Sandefjord er nominert til Dronning Sonjas skolepris 2023

Fotografi av Hennes Majestet Dronningen
Hennes Majestet Dronningen. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Dronning Sonjas skolepris skal annethvert år tildeles en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Prisen ble første gang delt ut i 2006. Det er en jury som foretar det endelige valget av vinnerskolen.

Publisert 11.09.2023

Om skolen

Byskolen ligger sentralt i Sandefjord kommune, og er representert med elever fra 48 land. Skolen er nominert blant annet på bakgrunn av sitt langsiktige arbeid for inkludering i kommunen. Skolen har ansvaret for mye av inkluderingsarbeidet av nyankomne innvandrere i barneskolealder i kommunen. Dette gjelder ikke bare gjennom velkomstklassen, som de fleste som får tilbud om benytter seg av, men også som koordinerende enhet for kommunens mange elever med behov for særskilt norskopplæring. Nominasjonen av Byskolen er basert på det langsiktige arbeidet som skolen har gjort for å integrere elever som er nye i Norge, og som har bosatt seg i Sandefjord. Skolen arbeider med ulike utfordringer, og den kan vise til et godt arbeid for at elever skal føle trygghet og tilhørighet. Skolen har også en velrenommert forsterket avdeling som rommer elever med svært sammensatte utfordringer.

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte skolen våren 2022. Han var imponert over arbeidet ved skolen.

Om prosessen

Det er en jury som foretar det endelige valget av vinnerskolen 2023. Juryen ledes av dr.philos. Inga Bostad. Alle de nominerte skolene får et diplom, som en utmerkelse for at de er gode representanter fra fylkene.

Prisen deles ut på den prisvinnende skolen 30. november av Hennes Majestet Dronning Sonja. Vinnerskolen får kroner 250 000, et diplom og et kunstverk utformet av H.M. Dronning Sonja.

Tidligere vinnere i Vestfold og Telemark

2019: Stigeråsen skole, Skien kommune

2014: Thor Heyerdal videregående skole, Vestfold fylkeskommune

2013: Porsgrunn videregående skole, Telemark fylkeskommune

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.